Skip to content

Faglig påfyll og tips fra oss i twoday


Hva vil du lese mer om?

 

Slik får du gode finansdata

Slik får du gode finansdata: 4 typiske utfordringer og hvordan du løser dem

Har dere investert i en Business Intelligence (BI)-løsning for rapportering, men opplever at løsningen ikke fungerer optimalt i daglig drift? Eller er dere på vei til å starte deres BI-reise, men forstår ikke helt teknologien bak og det språket IT bruker?

Trenger vi egentlig en markedsstrategi?

4 gode grunner som kan hjelpe deg med å overbevise ledelsen og styret om at det er verdt å investere i en gjennomtenkt strategi .

Hvorfor det er viktig å investere i en søkeordsanalyse

– og hvordan du kan få mest mulig ut av en slik analyse.

Hva er forskjellen mellom Microsoft Copilot i Bing og Microsoft 365 Copilot?

Microsoft Copilot i Bing og Microsoft 365 Copilot er to forskjellige AI-verktøy utviklet for ulike formål. Begge versjonene drives av avanserte språkmodeller (LLM) som kan forstå naturlig språk og generere relevante svar. Men mens Microsoft Copilot i Bing forbedrer søkeopplevelsen ved å gi interakti...

STEM rollemodeller - Julie, Anne, Susan og Oløf

Hvorfor er twoday STEM partner?

Behovet for folk med bakgrunn fra realfag vil øke i årene som kommer, spesielt med samfunnstrenden; kunstig intelligens. I twoday er vi vårt ansvar bevisst og derfor er vi STEM-partner.

Praktisk bruk av AI: Fra assistent til en kritisk del av forretningen

Kunstig intelligens (AI) transformerer vår verden, infiltrerer alt fra våre smarttelefoner til komplekse forretningssystemer. Mens noen AI-applikasjoner bidrar til hjelp i hverdagen, spiller andre en kritisk rolle i kjernen av bedriftens virksomhet. I dette innlegget utforsker vi hvordan AI fungerer...

Har dere satt dere fast i datasiloer? Vi har løsningen! 

Hva er egentlig problemet med datasiloer, og hvordan kan man snu situasjonen for å skape en mer effektiv, datadrevet organisasjon? Dette får du svar på i denne artikkelen av Torstein Thorsen, rådgiver innen Business Intelligence hos twoday.

AI: En liten språkmodell med stort potensiale

Nå er jeg langt ifra en ekspert på kunstig intelligens, men det fasinerer meg, engasjerer meg og er noe jeg ikke kommer unna i det daglige. Og enkelte dager kommer det nyheter som fanger min interesse mer enn andre, som forrige tirsdag da Microsoft lanserte Phi-3.

Hvordan selge produkter og tjenester på Instagram 

I en stadig mer konkurransepreget verden, hvor antallet aktører øker og kampen om oppmerksomheten til publikum blir stadig tøffere, kan det virke som en formidabel oppgave å nå ut til et bredt publikum uten betydelige markedsbudsjetter og et dedikerte markedsteam.

5 tips for å utvikle en vellykket AI-strategi for din virksomhet

For å best mulig utvikle en vellykket AI-strategi, kreves det en tydelig forståelse av virksomhetens forretningsmål, ressurser og nåværende tekniske evner. I denne artikkelen gir vi deg 5 tips om hvordan du kan utvikle en effektiv AI-strategi for din bedrift, samt eksempler på bruksområder for AI-fu...

Oppdater produktene dine på ett sted med PIM

Og få automatisk oppdatering av din katalog, din nettbutikk, dine produktdatablader og prislistene dine.

Data flödar ut från en dator

Slik kan AI forbedre resultatet for virksomheter

Siden ChatGPT ble lansert mot slutten av 2022, har vi sett en stor økning i interesse for AI. Et eksempel på hvor AI har stor fremgang om dagen, er som beslutningsstøtte for å forbedre resultatet i datadrevne virksomheter. Les mer i artikkelen her.

Figurer med slips

Hvordan kan AI bli den nye kollegaen i offentlig sektor

Det har lenge vært en diskusjon om AI og dens påvirkning på samfunnet. Vil AI erstatte jobber? Vil maskiner overta verden? Selv om det siste kanskje er langt unna, er det på tide å se på AI som støtte til menneskelig arbeidskraft og ikke som en erstatning.

Akeneo 2024-lanseringer: AI-innovasjoner og integrasjoner med Salesforce

Akeneo er ledende leverandør av Product Experiences (PX) og Product Information Management (PIM) i. Nå har de lansert nye innovative funksjoner for 2024.

AI i UX: Balanseringen mellom teknologi og menneske

AI har virkelig skutt fart inn i 2024. Hva vil det ha å si for designere? Hvordan kan man balansere teknologi og en menneskelig touch?

Data som drivkraft gir 100% høyere sjanse for å nå målene

Det finnes ingen eksakt statistikk over hvor mange bedrifter i Norge som er datadrevne, men studier viser at norske virksomheter bruker magefølelsen i større grad enn faktiske data. Virksomheter som er datadrevne har dobbelt så høy sannsynlighet for å overgå sine mål, og det er derfor viktig å forst...

Mer data, mer problem? Eller bare nye muligheter?

Digitaliseringen har ført til en eksplosiv økning i mengden data. Hver dag produseres det omtrent 329 millioner terabyte data, noe som tilsvarer over 100 ganger så mye som for bare ti år siden. Dette skaper store muligheter for bedrifter, men også nye utfordringer.

AI Agent hos Christiania Belysning

Slik revolusjonerer AI kundeservice hos Christiania Belysning

Christiania Belysning (CB) har tatt et stort steg inn i fremtiden med lanseringen av sin AI-drevne bot. Den innovative AI-assistenen, utviklet i samarbeid med twoday, markerer et betydelig skritt i å forbedre både kunde- og ansattopplevelser.

Three people smiling and looking at a screen

Øk kvaliteten på nettsiden din med bra innhold

En nettside i dagens digitale landskap er litt som å ha en butikk uten skilt – se på det som et digitalt visittkort. Den kan være veldig bra, men ingen vil finne den hvis det ikke er noe som leder dem dit. I en verden av nettbasert markedsføring er søkemotoroptimalisering (SEO) nøkkelen for å bli sy...

man looking at his phone, and a blond girl in the background

Hvorfor bør din bedrift bruke TikTok? 

Det er viktig for bedrifter å følge med i markedstrender for å være dagsaktuelle. En av de mest populære plattformene for tiden er Tiktok. Ikke bare er TikTok en underholdningsapp for enkeltpersoner, det er også en effektiv markedsføringskanal for bedrifter. Basert på tall hentet fra Ipsos bruker 21...

Microsoft Fabric - alt du behøver å vite

I den stadig skiftende verden av datadrevet beslutningstaking vokser Microsoft Fabric frem som en kraftfull alliert for organisasjoner som søker en robust plattform for dataengineering, analyse og maskinlæring.

To menn står og prater ved et vindu

Modernisering av applikasjoner: Velg riktig tilnærming

Få hjelp til å velge riktig tilnærming når du skal begynne å modernisere virksomhetens applikasjoner. Her får du en oversikt over de fem moderne R-ene – Rehost, Replatform, Rearchitect, Rebuild og Replace.

Overgangen til Altinn 3.0: En nødvendig endring

Alle tjenester som i dag bruker Altinn må gjennom en betydningsfull overgang – fra Altinn 2.0 til Altinn 3.0. Denne overgangen er høyaktuell fordi plattformen til Altinn 2.0, kjent som Microsoft InfoPath, pensjoneres i 2026.

girl in cafe looking at her phone

Dette er trendene for sosiale medier i 2024

Tall fra Statistisk Sentralbyrå avslører at ni av ti nordmenn bruker sosiale medier. Hele 88% mellom 16 og 79 år bruker sosiale medier, noe som er en økning på 8 prosentpoeng de siste fem årene. Der er dermed tydelig at dette er godt integrert som en del av livet vårt.

Two screens

Slik lager du verdifullt innhold til de ulike stegene i kundereisen 

Godt innhold fanger oppmerksomheten til en potensiell kjøper av tjenestene dine. Så enkelt, men likevel kan det være utfordrende å lage innhold som vises til rett person til rett tid. Hva lurer en potensiell kjøper på, hva søker de etter? Og ikke minst, hvor befinner de seg i kundereisen? Det er nem...

Phishing-test mot egne ansatte

Harman og Fatima fra årets trainee-kull har vært med på å lage en sammenhengende sikkerhetskampanje for hele twoday-konsernet. Målet var å øke kunnskapen til kollegene sine om digitale trusler og cybersikkerhet, og å skape en kultur der hver ansatt er bevisst på sin rolle i å opprettholde sikkerhete...

Akselerer Microsoft Fabric med TimeXtender

Bedrifter i dag står overfor store mengder data fra flere kilder, i ulike formater. Microsoft Fabric løser dette ved å integrere ulike datatjenester til en enhetlig opplevelse. For å utnytte potensialet i dataene kreves det imidlertid en mer robust integrasjon. I dette blogginnlegget kan du lese om ...

"Våre verdier er ikke bare ord på en nettside – de sitter i veggene på ekte"

Hos twoday setter vi mennesker først. Ved å støtte de ansattes karriereveier og utvikling, opprettholdes også engasjementet og motivasjonen. Dette fører til at kompetansen blir værende når konkurransen mellom arbeidsplasser øker. Les intervjuet med Evelina Åblad, People Lead & Analytics Speciali...

Optimaliser din arbeidshverdag med ChatGPT

ChatGPT er en avansert tekstgenerator med grenseløse muligheter, som er drevet av kunstig intelligens (AI) og maskinlæring. Bruker du den rett kan dette fungere som den ultimate partner for forskning, tekstproduksjon, ideutvikling, språkopplæring, markedsføring og mye mer.

Woman and man sitting and smiling to the camera

Google Ads: Hvordan evaluere byrået ditt?

Det kan være utfordrende å evaluere arbeidet til byrået ditt. Her gir vi deg noen punkter og tips du kan bruke.

Veien til teknologibransjen

Å velge karrierevei kan være en utfordrende oppgave. Teknologibransjen med sin raske utvikling og innovative muligheter, gjør det til en attraktiv og spennende bransje for mange. Tre erfarne teknologer deler sine historier om veien de har fulgt inn i teknologibransjen, samt verdifulle råd for de som...

Mann sitter og ser på en PC-skjerm

Er GitHub Copilot sikker nok for programmering?

I denne artikkelen vurderer twodays AI-faggruppe en rekke sikkerhetsaspekter ved GitHub Copilot for Business. Målet er at du skal forstå gevinster og risiko ved å bruke verktøyet til programmering i din virksomhet.

Hvordan bruke produktanbefalinger med AI for å øke salget på nettbutikk

Produktanbefalinger er et kraftig markedsføringsverktøy som kan brukes til å øke bedriftens konverteringer og inntekt, samt påvirke kundenes engasjement. I denne artikkelen vil du lære en ting og to om datainnsamling og personvern og hvordan du kan opprette og benytte produktanbefalinger inkludert i...

Hånd som holder et kredittkort ved en PC

5 store bedrifter som bruker AI på daglig basis

Artificial Intelligence (AI) har revolusjonert detaljhandelen og gir innovative løsninger for produktdatahåndtering og mye mer. Les om 5 store forhandlere og hvordan de bruker AI til sin fordel.

«Team as a service». Hva er det og virker det?

Konsulentbransjen har historisk vært kjent for å bringe «smarte hoder» inn i kundenes teknologiprosjekter. I dagens stadig mer komplekse digitale landskap er nøkkelen til suksess avhengig av evnen til å samle ekspertise fra ulike fagområder. Dette er grunnen til at "Team as a Service" - konseptet ha...

Det første året som twoday

Ett år har gått siden twoday ble lansert. Vi startet med et godt utgangspunkt – 2200 teknologer, over 8000 kunder og en sterk eier i ryggen. Siden 25. oktober 2022 kan vi se tilbake på et år med endring, vekst og suksess.

Versjonskontroll i Microsoft Fabric

Tidligere i år ble det åpnet for versjonskontroll av Power BI via Git som betyr at man kan ha full kontroll over alle endringene som er gjort i en rapport. Hvis man implementerer Git korrekt så er det slutt på tiden hvor man ikke visste helt hvilken versjon som var den siste, og hvor ble det egentli...

Reisebrev fra Dot All 2023 i Barcelona

Nylig hadde jeg og en kollega gleden av å delta på Dot All i hjertet av Barcelona ved Museum of Contemporary Art. Dot All samler Craft CMS utviklere fra hele verden hvor man kan fordype seg i de nyeste trendene innenfor webutvikling. Det er stort fokus på hva som er nytt innenfor Craft CMS, men det ...

Mann jobber på en PC

Hva bør du tenke på når du skal velge en e-handelsplattform i dag?

Å velge riktig e-handelsplattform er et av de viktigste valgene du tar i begynnelsen av e-handelsreisen din. Les hva du bør tenke på når du skal velge en e-handelsplattform til din virksomhet.

Nærbilde av en mann i beige jakke som sitter og smiler

Derfor bør du ha produktvideoer i nettbutikken din

Kraften i produktvideoer går utover bare markedsføring eller produktinformasjon. Produktvideoer har potensial til å transformere nettbutikken din og påvirke bunnlinjen. Vi har samlet de viktigste og målbare fordelene med produktvideoer i e-handel.

Ta Power BI til neste nivå

Er du i gang med Power BI, og lurer på hva du kan gjøre for å løfte rapportene dine, tilgjengeliggjøre mer funksjonalitet for brukerne, og selv jobbe smartere og mer effektivt med verktøyet? Her er noen tips til hvordan du kan ta Power BI til neste nivå!

Bli mer produktiv med Microsoft Copilot

I dette blogginnlegget får du en intro i hva Copilot er, og hvordan den forhåpentligvis gjør en bedre jobb enn den gode, gamle bindersen Clippy som poppet opp på 90-tallet.

Mann sitter bak en PC-skjerm og smiler

Nyheter i forbrukervernet som ble innført 1. oktober

Fra 1. oktober 2023 ble det innført nye regler for forbrukervern i Norge. I dette innlegget har vi samlet noen av de viktigste endringene for netthandlere.

Hva er Microsoft Fabric? 

Microsoft Fabric er et alt-i-ett-analyseløsning for virksomheter som dekker alt fra dataflytting til datavitenskap, sanntidsanalyse og forretningsanalyse. Med dette nye helhetlige Software as a Service (Saas) produktet søker Microsoft å revolusjonere måten vi håndterer og drar nytte av data og innsi...

Girl writing on the wall with post-it notes

Hva bør en markedsføringsstrategi på Instagram inneholde?

En markedsføringsstrategi på Instagram er i hovedsak en plan for hvordan du skal markedsføre og publisere innhold på Instagram. Hele strategien din kan omfatte flere faktorer, inkludert hvordan du planlegger å øke antallet følgere, hvordan du skal engasjere deg med følgerne dine på Instagram, og hvo...

Hvordan kan twoday AI Agent effektivisere din bedrift? 

twoday AI Agent er en innovativ AI-applikasjon som gjør all din bedriftsinformasjon tilgjengelig på et øyeblikk og hjelper med å automatisere gamle og tunge prosesser. I bakgrunnen ligger den revolusjonerende språkmodellen fra ChatGPT, i en sikker versjon som tilbyr nøyaktig og pålitelig informasjon...

Full fart: 5 strategier for en lynrask nettside 

Visste du at en redusering i lastetid på bare 0.1 sekund vil kunne øke konverteringsraten med 8.4 % for en E-commerce side? Og at sannsynligheten for at en bruker forlater nettsiden øker med 32 % når lastetiden går fra 1 til 3 sekunder?

Ord og uttrykk innen IT for nybegynnere

I dagens teknologidrevne verden er informasjonsteknologi (IT) en viktig del av vårt daglige liv. Fra smarttelefoner til nettskytjenester, er IT-verdenen full av en rekke ord og uttrykk som kan være forvirrende for nybegynnere. Hvis du er nysgjerrig på å utforske IT-terminologi og forstå hva disse ut...

man looking at is pc

Er det fortsatt vits å annonsere på Facebook og Instagram?

Basert på den nyeste rapporten til Ipsos, som inneholder statistikk på mediebruken til det norske folk, daler Meta nedover på statistikken. Dette påvirker nok tankene til flere selskaper. Er det egentlig vits å bruke penger på annonser i Meta? Treffer vi målgruppene våre på denne plattformen? Og hvi...

Bokanmeldelse: Kill it with fire av Marianne Bellotti 

Denne boken havnet på radaren min etter en presentasjon på Booster, hvor foredragsholderen dro frem et sitat fra boken, som resonnerte med meg: “In technology, "good enough" reigns supreme”. For det er ofte slik, at man tilstreber å lage noe "skikkelig bra", når "godt nok" hadde vært, godt nok. Og b...

En reise gjennom historien til kunstig intelligens

Mange tror at KI er et nytt fenomen. Det er kanskje ikke er så rart med tanke på hvor aktuelt det har vært i nyhetsbildet i det siste. Faktum er at begrepet KI har eksistert i flere tiår allerede, men det har blitt mye mer tilgjengelig for allmennheten de siste par årene.

Skal du oppgradere til ny nettside? Dette bør du tenke på

Nettsiden er en av de viktigste kontaktflatene mellom din bedrift og kundene. En solid tilstedeværelse på nett kan styrke merkevaren, og føre til økt kundeengasjement og salg. Derfor er det avgjørende at din nettside kommuniserer bedriftens verdier på en effektiv måte, samtidig som den er brukervenn...

Softwareutvikling med Generativ AI 

Generativ AI har tatt verden med storm, og åpnet nye horisonter for teknologiske innovasjoner. For mange er ChatGPT et magisk verktøy som plutselig ble en fast sparringspartner i hverdagen. Er ChatGPT den revolusjonen den blir fremstilt som, og hvordan kan vi gå frem dersom vi ønsker å bruke ChatGPT...

En annerledes sommer i twoday

 

I midten av juni møtte 15 sommerstudenter opp på twoday-kontoret på Skøyen, spente på hva sommeren hadde å by på. 6,5 uker senere, kan vi se tilbake på en lærerik og sosial sommer som IT- og analytics-konsulenter. I dette blogginnlegget kan du lese mer årets sommerprosjekter, og hvordan det er å job...

Lesetips: Designing Data-Intensive Applications av Martin Kleppmann

Jeg har hatt god erfaring gjennom årene med å lese bøker for å bli en bedre utvikler. Bøker er en måte å tvinge seg selv til å gå litt dypere inn i materien, og bruke litt tid på å lære noe. Men det fungerer ikke så veldig bra for å holde seg "oppdatert" på det som skjer, da det skrives få bøker om ...

Two peopel working in front of the pc

Hvordan få mer ut av Google ads aktivitetene dine

Som markedssjef er det mange plattformer og mange tall å forholde seg til – og mange velger å la en in-house spesialist eller et byrå ta seg helt av enkelte plattformer. Google ads er ofte en av disse kanalene, men jeg vil gjerne slå et slag for denne kanalen som ofte blir forbigått som «bare en ann...

Slik bygger du en god nettside i 2023

Har du behov for en ny nettside? Eller kanskje har du en som ikke fungerer helt optimalt? Hvordan lager man egentlig en nettside? En god en, ikke minst. Vi tar deg gjennom prosessen fra start til slutt. Vi deler vår metode og noen gode tips fra egne erfaringer.

Lesetips: Secure by design av Daniel Deogun, Dan Bergh Johnsson, Daniel Sawano

I juleferien satte jeg meg det hårete målet om å faktisk sette meg ned og lese en fagbok. Jeg så et foredrag fra JavaZone 2021 av Erlend Oftedal, hvor han anbefalte en bok, og den har levd i en tab i browseren min, og gitt meg dårlig samvittighet hver gang jeg ryddet i tab-rekken.

Teknologi og samfunnsansvar for en bærekraftig fremtid

Som teknologer har vi et stort ansvar for å utvikle løsninger som er bærekraftige og tar hensyn til miljø og samfunn. Det er viktig å ha et helhetlig perspektiv på teknologi og forstå at det også handler om mennesker, sier Kristin Nyberg, administrerende direktør i twoday.

Tre mennesker sitter og prater sammen

Hva er dbt og hvordan komme i gang?

Det er mange verktøy i markedet som kan hjelpe deg å transformere data og gjøre data tilgjengelige for brukere. En av disse er dbt. Dbt står for data build tool og er et open-source verktøy som utelukkende fokuserer på å gjøre prosessen med å transformere data enklere og raskere. I dette innlegget s...

Les om twoday fra en students perspektiv

Min tid som intern hos twoday er nå over. Jeg har vært så heldig å få tilbringe denne våren sammen med en fantastisk gjeng i avdelingen for digital markedsføring. Ved siden av mitt internship, gjennomfører jeg siste semesteret av bachelor i markedsføring, innovasjon og ledelse ved NTNU Ålesund.

Fagprat med seniorrådgiver i twoday

Intervju med Porshad Hafezi: Søkemotorannonsering i Google for bedrifter.

Woman with laptop in an office

Slik kommuniserer du med design

Vi er omringet av en eller annen form for kommunikasjon hele tiden – et budskap som skal formidles, enten digitalt eller på trykk. Reklameplakater på busser, brosjyrer på venterom, skilt før rundkjøringer, hjemmesider eller annonser på nettaviser. I dette blogginnlegget forteller vi mer om hvordan d...

Mann sitter og smiler foran en PC

Er IT-landskapet ditt klar for endring?

Mange IT-landskap i dagens virksomheter er bygget rundt store skreddersydde systemer og en monolittisk arkitektur. Vi snakker om løsninger som en gang passet perfekt til virksomhetens behov, men som i dag er både vanskelig og tidkrevende å vedlikeholde.

People sitting and talking

Kundereise: Fra besøkende til lojal kunde

I denne artikkelen skal vi snakke om kundereise. Der en kjøpsreise stopper når et kjøp er gjennomført, fortsetter en kundereise så lenge produktet eller tjenesten fortsatt er i bruk. For å skape en god kundereise, er det viktig å forstå kundene dine og deres behov, og tilpasse kommunikasjonen din de...

Dame som går opp en trapp

Alle får en funksjonsnedsettelse i løpet av livet

Mange tenker at universell utforming ikke er så relevant for seg og sin virksomhet, for det er vel ikke så mange som har funksjonsnedsettelser? Faktum er at alle vil få en funksjonsnedsettelse i løpet av livet. I denne posten vil du lære mer om universell utforming og hvorfor det er så viktig.

3 smarte tips for redigering i Craft CMS

Craft CMS er, kort fortalt, en meget fleksibel og brukervennlig publiseringsløsning, som gjør innholdsredigering enkelt, enten du jobber med tekst, bilder eller video. Med mange muligheter for redigering, kan det kanskje føles litt overveldende i starten, men med litt øving og prøving, får du garant...

Sikker dataplattform: To tiltak som sikrer databasen din 

I del 1 av denne bloggserien tar vi for oss hvordan Azure SQL server kan settes opp på en trygg måte. Det er enkelt å sette opp en dataplattform i Azure, men det er ikke like enkelt å sette den opp trygt og sikkert. Vi forutsetter her et oppsett av en Azure Dataplattform som bruker Azure Data Factor...

Mentalhygiene i en påkoblet hverdag

Mentalhygiene er en viktig del av vår generelle velvære og velferd. Det er spesielt viktig å ta hensyn til når vi jobber i bedrifter med fleksible arbeidstidsordninger og mulighet for hjemmearbeid. Motparten til velvære er stress, i utgangspunktet en sunn reaksjon som kroppen starter av seg selv for...

Two people working in an office

Hva er Personas? Alt du behøver å vite

Personas er en fiktiv drømmekunde med detaljer om hvordan målgruppen din ser ut. Detaljene beskriver behovene og atferdsmønsteret til din bedrifts eksisterende og potensielle kunder. For å kunne drive effektiv markedsføring må du vite hvem du kommuniserer med, dette får du ved å lage personas og bru...

kontroll på dine skykostnader

I takt med skiftet til sky, har måten kostnader påløper seg i forbindelse med IT løsninger endret seg. Fra å måtte gjøre store initielle investeringer i form av hardware og programvarelisenser (CapEx), betaler vi nå i større grad av det vi faktisk forbruker (OpEx).

Robot som sitter og ser ned på en ipad

Hvordan bli en mer effektiv utvikler med ChatGPT? – 6 enkle tips

Det har vært mye snakk om generative AI-tjenester den siste tiden, og spesielt ChatGPT. Noen har brukt tjenesten til å skape tekster på rim som om de var skrevet av Henrik Ibsen, mens andre har undersøkt hvordan de kan bli mer effektive ved å benytte seg av tjenesten. I denne artikkelen får du konkr...

Er Google Analytics ulovlig nå?

Mange bedrifter i dag bruker analyseverktøy for å skaffe seg innsikt i hvordan deres kunder og besøkende oppfører seg og navigerer rundt på bedriftens nettsider. Denne innsikten og datainnsamlingen er ganske så verdifull for bedriften, men hva er egentlig lov?

Girl with red jacket standing in a cafe

Inbound marketing-metodikken

Inbound marketing eller inbound metodikken har vært i vinden i flere år. Enkelt forklart så er tiden hvor du tar direkte kontakt med potensielle kunder forbi. Nå handler det om å la dem komme til deg gjennom strategisk markedsføring.

Kjære tech-kvinne, vær en rollemodell for neste generasjon

Å bygge morgendagens samfunn er et altfor stort ansvar til at kun deler av befolkningen skal ha en påvirkning. Teknologi for ulike behov bør derfor bygges av mennesker som forstår disse behovene – med andre ord en mangfoldig arbeidsstyrke

En analytiker sitter med lesebrett utendørs med kollegaen hennes, mens de diskuterer rapporter og tall.

6 KPI-er nettbutikken din bør følge med på

Bygg grunnlaget for gode innsikter og datadrevne beslutninger med disse nøkkeltallene.

Så lite skal til for å komme i gang med Data Science

Målet med Data Science er å gjøre meningsfulle sammenhenger og prediksjoner basert på store mengder av data, og å hjelpe organisasjoner med å ta data-drevne beslutninger. Dette området spenner over en rekke anvendelser, inkludert kunstig intelligens, maskinlæring, visuell analyse og beslutningsstøtt...

Den viktigste nøkkelen for at energiselskaper skal lykkes med bærekraft i 2023

Også i 2023 vil ordet «energisparing» være høyt på agendaen. I dag er folk flest er klar over hva energi faktisk er verdt – både i form av penger og i forhold til klimaavtrykk. De skjerpede klimakravene fra EU gjør også at energiselskapene nå må redusere sine utslipp betydelig frem til 2030. Ved å f...

Hva er low code og når kan det brukes?

Gartner spår at innen 2024 vil utviklere utenfor formelle IT-avdelinger stå for minst 80% av brukerne for low code verktøy. Trenden rundt low-code sprer seg, og teknologien utvikler seg.

Migrere til skyen – her er sannheten om hvorfor det ikke er så lett

Med mål om å forbedre kundeopplevelsen velger mange virksomheter å gjennomgå en digital transformasjon for å bli mer mobile og smidige. Noe som er nødvendig for å differensiere seg i dagens marked. Som en del av det ønsker de å migrere til skyen – vi gir deg sannheten om hvorfor det ikke er så lett!

Hvorfor velge programmatisk annonsering?

Programmatisk annonsering er en automatisert kjøpsmetodikk hvor man kjøper visninger (annonseplasser) på tvers av medier, mot en bestemt målgruppe.

Hvordan bruke mikrotjenester med Helm og Azure Container Registry

For smidige team er muligheten til å ha raske leveranser meget verdifull. Hvis man da også kan eliminere nedetid i systemet er det enda bedre! Vi gir deg konkrete eksempler på hvordan bruke mikrotjenester med Helm og Azure Container Registry.

Slik velger du riktig teppe med AR hos Europris

AR står for Augmented Reality, som er en teknologi som lar deg legge til digitale elementer i en virkelig verden ved hjelp av mobiltelefonene eller nettbrett. Det kan være alt fra tekst, bilder, videoer eller 3D-modeller som legges til i den virkelige verdenen og gir en mer immersive opplevelse. AR ...

To personer sitter på en benk og ser på en laptop

Få høyere organisk rangering på Google med sosiale medier

En av de viktigste rangeringsfaktorene til Google er trafikk til nettsiden din. Sosiale medier kan hjelpe deg med å øke relevant trafikk. Les våre tips her!

Med innsikt i egne data kan energiselskapene bli mer konkurransedyktige i 2023

Energikrisen er et faktum. Kundene gjør det de kan for å optimalisere energiforbruket sitt og spare strøm der det er mulig. Kravene til energiselskapene blir derfor høyere og høyere ettersom prisene stiger. I dag er derfor informasjon om energiforbruk en svært viktig faktor for kundetilfredsheten. N...

Topp 10 data- og analysetrender for 2023

Hva er det som skjer innen data og analytics i 2023? I dagens datadrevne verden er det viktig for bedrifter å vurdere hvordan trender vil påvirke måten de ansatte forstår data, måler prestasjon og sammen tar virksomheten til neste nivå. Basert på Qlik’s årlige rapport får du her de viktigste data og...

Back to work – 5 tips for høsten

Det var en gang en ferie… Enten du har solt deg i hytteveggen i sommer, utforsket nye fjelltopper eller løpt etter ungene i Dyreparken, så er plutselig hverdagen her igjen. Hvor klar er du på en skala fra 1 til klar? Her er våre beste tips til hvordan du effektivt kan kickstarte hverdagen igjen.

A lady in an office

Hva er en innholdsstrategi?

Enhver virksomhet bør ha en tydelig og konkret innholdsstrategi som skaper en retning for det innholdet som produseres av markedsavdelingen. Men hva er egentlig en innholdsstrategi, og hvorfor er det så viktig?

Hvordan kan du effektivisere din salg- og virksomhetsplanlegging med Process Mining?

For å sikre en smidig flyt i selskapets forsyningskjede, trenger man at flere avdelinger og data involveres og synkroniseres med hverandre. Med silotenkning og Excel-lister spredt over alt, er det nærmest umulig å koordinere verdiskapende prosesser på en måte der alle involverte har den informasjone...

Når den digitale kjeksen smuldrer opp…

Med de nye lovendringene gjennom GDPR og E-privacy for noen år tilbake, mistet vi allerede da en del av tilgangen på cookies. Men det er utvilsomt disse endringene for nettleserne Safari og Mozilla Firefox de siste årene, at denne utfordringen virkelig har fått vind i seilene.

Er privat Instagram-konto en god strategi?

“Innlegget er skjult fordi X har privatkonto” Du har sikkert sett dette selv på Instagram. Meldinger fra bekjente med delinger til innlegg du ikke får sett fordi kontoen er privat. Dette er typiske “memeprofiler” eller andre humorkontoer. Kontoer som rett og slett har innhold som folk har lett for å...

Dette må du vite om Instagram Guides

Er du en scroller som meg, har du sikkert allerede oppdaget Instagram Guides-funksjonen, som ble rullet ut i 2020. Det er mange bedrifter og influencere som har begynt å lage Guides, men foreløpig har det ikke tatt av, slik som for eksempel Reels. Derfor skal jeg vise deg hva Instagram Guides faktis...

Nysgjerrig på influencer marketing?

Influencer marketing er i sterk vekst, og har i løpet av kort tid gått forbi kinoreklame som kanal når det kommer til omsetning. Som et resultat av dette har det også skjedd en større profesjonalisering av bransjen, når det gjelder marked, regelverk og aktører.

Dette vil iOS 14-oppdateringen ha å si for Facebook-annonseringen din

Nå kan det bli mer utfordrende for bedrifter å sikre skreddersøm i annonsene som vises i nyhetsfeeden din på Facebook. I den siste IOS 14-oppdateringenkrever Apple nemlig at alle apper stiller spørsmål til brukerne sine; om lov til å spore data utenfor plattformen på ulike måter.

Slik designer du materiell for sosiale medier

Det visuelle i markedsføringen spiller en viktig rolle, og kan fremheve eller forsterke budskapet ditt. Vi tipser om bra verktøy du kan bruke, og hva du må huske på.

To personer snakker ved en PC

Facebook vs. YouTube: Video

Før du velger enten Facebook eller YouTube, bør du bruke litt tid til å forstå forskjellene mellom de to mest dominerende plattformene for videoinnhold. Sjekk ut våre tips her!

To personer snakker ved en PC

Hvordan markedsføre på LinkedIn

LinkedIn er en av de største sosiale mediene i Norge, og skiller seg fra andre sosiale plattformer med sitt spesifikke fokus på karriere og næringsliv. Gjennom markedsføring på LinkedIn kan bedriften din oppnå flere viktige mål, som generering av leads, økt merkekjennskap eller inngåelse av nye part...

Illustrasjonsbilde

Hvordan bygge et moderne datavarehus i Microsoft Azure?

Lær hvordan du oppretter et moderne datavarehus i Microsoft Azure opptil 10 ganger raskere enn med standardmetoder.

Illustrasjonsbilde

8 steg til et moderne data estate

Å bygge en moderne data estate er litt som å bygge et hus. Har man ikke et solid fundament eller god struktur kan det føre til store problemer. I denne artikkelen gir vi deg 8 grunnleggende steg til hvordan man går fra et eksisterende datavarehus til et moderne data estate gjennom åtte trinn.

Dame sitter og ser på en PC

Hva innebærer en moderne dataplattform?

Virksomheter i dag tar i økende grad eksisterende data i bruk for å skape verdier. Dataanalyse, som tradisjonelt er kjent som oppgaven til forretningsanalytikere, har blitt helt uunnværlig. I denne artikkelen diskuterer vi aspektene og de tekniske komplikasjonene som må adresseres i arbeidet med å b...

Hva er viktig å huske på når du skal visualisere data?

Hadde det ikke vært fint om virksomheten kunne ta datadrevne beslutninger med en gang behovet oppstår? Ved å visualisere data hjelper vi hjernen til å oppfatte hva tallene faktisk sier uten at du må bruke mye tid på å grave deg ned i datasettet.

Dame som sitter på en PC og smiler

Hva er forskjellene mellom en data lake og datavarehus?

Diskusjonen om man bør velge data lake eller datavarehus er sannsynligvis bare i startgropa. De viktigste forskjellene i struktur, formål, brukere og generell smidighet gjør begge modellene unike. Avhengig av bedriftens behov, vil valg av løsning være essensiell for å skape vekst.

Semantisk lag: Hva, hvordan og hvorfor

Et semantisk lag bidrar til å gi et enhetlig, konsolidert syn på data i hele organisasjonen. Men hva er det egentlig?

Bilde av en PC-skjerm med statistikk og analyse på

7 tips og triks fra dashbordekspertene

Bygger du dashbord for folk i din organisasjon? I dette innlegget fremhever vi syv beste praksiser som du kan benytte nå for å gjøre dashbordene dine mer effektive.

To kollegaer sitter og prater i hver sin lenestol

7 tegn på at din organisasjon er klar for Power BI

Har dere mye data, men får ikke den innsikten dere trenger? Vurdere dere å ta i bruk et visualiseringsverktøy? Her er 7 tegn på at dere er modne for å sette i gang.

5 ting du bør se etter hos en iPaaS-leverandør

Hva er iPaaS? Hva er fordelene med en iPaaS? Hva bør man se etter hos en iPaaS-leverandør? Alle disse spørsmålene svarer vi i denne artikkelen.

Hvordan velge riktig BI-verktøy? 7 faktorer du bør ta hensyn til

Det finnes utallige BI-leverandører å velge mellom, som alle tilbyr lignende funksjonalitet. Hvordan skal man da klare å velge riktig verktøy? Her er en sjekkliste som kan hjelpe deg på veien.

Illustrasjonsbilde av tannhjul med figurer inni

Datatransformasjon: Hva, hvordan og hvorfor

Datatransformering, tilrettelegging, ETL – kjært barn har mange navn. Men hva er det egentlig?

Nærbilde av en PC-skjerm med tabeller og statistikk på skjermen

Hva er Data Literacy?

Det sies at virksomheter MÅ være Data Literate for at man skal få verdi ut av dataene. Men hva betyr det egentlig og hvorfor er det viktig?

Hva er Data Science og Advanced Analytics?

I dette blogginnlegget vil jeg avmystifisere og diskutere to buzzwords som har kommet for å bli og som påvirker Business Intelligence-bransjen i aller høyeste grad – Data Science og Advanced Analytics.

Neste generasjons Business intelligence = Active intelligence

Tradisjonell BI’s passive tilnærming takler ikke dagens krav til datadreven virksomhet. Det er derfor behov for et nytt paradigme.

Hva er Process Mining?

Ønsker du å få kontroll på prosessene dine og få innsikt i hva som fungerer eller ikke? Process mining handler om å forstå prosesser, og få innsikt i hvordan de faktisk kjører. Slik bygges det bro mellom forretning og IT.

Hvorfor trenger vi BI-verktøy utover det som ligger i ERP-systemene?

BI-verktøy er ment å komplementere de operasjonelle fagsystemene eller ERP- systemene nettopp ved å gi innsikt, besvare spørsmål om forretningen og skape beslutningsgrunnlag for endringer.

Mann sitter foran en PC og smiler

Hvordan skape en datakultur?

Organisasjoner investerer milliarder av kroner for å bli mer datadrevet, men kun 8 % skalerer analytics i tilstrekkelig grad til at de får en verdi ut av dataene. Hva er det som skiller de åtte prosentene fra resten?

Mann som sitter og jobber på en PC

Hva er egentlig datademokratisering?

Datademokratisering trekkes ofte frem som en viktig teknologitrend. Men mange stiller seg spørsmål ved hva det egentlig er og hvorfor det er så viktig.

Data Lake: Hva, hvorfor og hvordan

Som de fleste nye begrep i IT-bransjen brukes betegnelsen Data Lake litt bredt og kanskje upresist. Vi forklarer deg derfor hva det egentlig er, forskjellene på datavarehus og data lake og hvordan man kan bruke det.

Hvordan kan man måle brukervennlighet?

I dag forstår de fleste hva brukervennlighet er, men når vi skal utdype dette ytterligere, for eksempel i forbindelse med en kravspesifikasjon, begynner ting å bli vanskelig. For hvordan setter man et mål for hvor god brukervennligheten skal være i en applikasjon eller på en hjemmeside? Hvordan besk...

Hvordan lykkes med smidig testing i dagens IT-prosjekter?

Verdien smidig testing gir forretningssiden er først og fremst reduksjon i mengden feil som går til produksjonen, reduser risiko og øker kvaliteten for produktet. Alvorlige feil i produksjon kan direkte påvirke kundelojalitet og merkevareomdømme.

To kollegaer foran et vindu med post-it lapper klistret på ruten

Hvordan lykkes med strategiimplementering?

Hele 57% av alle organisasjoner mislykkes med strategiimplementering. Det største problemet er ofte kommunikasjon mellom ledelsen og de ansatte. Hvor skal vi begynne? Hvem skal være ansvarlig? Hvordan skal vi følge opp? Hvilke endringer skal vi gjøre i forhold til det vi gjør i dag?

10 enkle råd for å utvikle KPI’er som fungerer

Mange opplever å bruke mye tid på å utvikle strategier som aldri blir satt ut i livet. I dette innlegget får du 10 enkle råd for å utvikle KPIér som fungerer.

Hvorfor er det viktig å ha en funksjonell arkitekt i et IT-prosjekt?

En funksjonell arkitekt sin primære oppgave er å skape sammenheng mellom brukerens behov og krav, og løsningene som skal møte disse. Her er noen grunner til hvorfor du bør ha med en funksjonell arkitekt i ditt team.

Dame som står og lener seg inntil en vegg og holder på en PC

Hvorfor bør din bedrift vurdere AWS som skyplattform?

På overflaten vil mange av skyleverandørene i dag se relativt like ut. Går du i dybden finner du ut hvilke som er de beste. Sjekk ut hvorfor AWS trekkes frem som en ledende skyleverandør.

Hvorfor bruke en konsulent som prosjektleder til digitaliseringen

Digitalisering er mer enn et IT-prosjekt, det handler om hvordan man utvikler forretningen. Formålet er å øke virksomheters verdiskapning, med IT som den sentrale muliggjøreren. Da er det viktig med god prosjektledelse.

Hvordan måle og analysere kundetilfredshet?

Kundelojalitet og kundetilfredshet er noen av de sterkeste driverne for lønnsomhet. Samler man inn data for å måle kundetilfredshet i selskapet, kan man enkelt skape seg innsikt og kunne ta beslutninger raskt, ved hjelp av datavisualisering.

Hva er egentlig en Design Sprint?

De fleste som jobber aktivt med kreative metoder i hverdagen har nok hørt ordet “Design Sprint” før. Men hva er er det egentlig? Og hva er alle disse aktivitetene og prosessene som alle skryter av?

To barn står med ryggen til og ser utover en stor elv

Trodde ikke jeg kunne være konsulent og ha barn

Anette var skeptisk til om det var mulig å kombinere konsulentrollen med familieliv. Kjenner du deg igjen? Nå har Anette jobbet som IT-konsulent i flere år, og hun deler sin historie om hvordan hun har kombinert de to rollene.

Bilde av en dame i hvit skjorte som smiler

Hvordan ser hverdagen til en testleder ut?

Hvordan er det egentlig å jobbe som testleder? Bli kjent med Anette og lær om hennes hverdag som testleder i twoday.

Slik utviklet vi en maskinlæringsmodell med bildegjenkjenning for Landbruksdirektoratet

Ved hjelp av maskinlæring har vi utviklet en løsning der man kan gjenkjenne eiere av reinsdyr gjennom øremerker. Vi viser deg med eksempler hvordan vi har gjort det.

Hvordan utføre risikoanalyser med fokus på skyløsninger

Det er ikke like enkelt å utføre risikoanalyser for skybaserte løsninger nå som før. Vi lister opp hvilke trusselområder man bør ta høyde for og hvordan utføre en risikoanalyse.

Illustrasjonsbilde

Hva er Blockchain?

De siste årene har det blitt rettet mye oppmerksomhet til hvilke muligheter som ligger i denne teknologien. Blockchain-begrepet stuerent og selv store institusjoner legger ikke skjul på at de eksperimenterer med denne teknologien. Vi tar en dypere kikk på hva dette handler om.

Jente som jobber på en PC

Hva er forskjellene mellom studietiden og arbeidslivet?

Overgangen fra studietiden til arbeidslivet byr på mye nytt. Hva er likhetene mellom studietiden og arbeidslivet? Og hvor er det de store endringene ligger? Eskild har vært IT-konsulent i ett år og deler sine erfaringer i dette innlegget.

Under UX-paraplyen: Møt Jasmin

Under UX-paraplyen skal gi deg som leser et innblikk i hvordan livet som UX-designer i twoday er. Mange er usikre på hva rollen innebærer, og vi tenkte det kunne være interessant å komme under huden på de flinke designerne vi har.

Jørgen fra UX-teamet

Under UX-paraplyen: Møt Jørgen

Under UX-paraplyen skal gi deg som leser et innblikk i hvordan livet som UX-designer i twoday er. Mange er usikre på hva rollen innebærer, og vi tenkte det kunne være interessant å komme under huden på de flinke designerne vi har.

5 sikkerhetsmetrikker for applikasjonsutvikling

Å finne de rette metrikkene på sikkerhet kan være utfordrende. Sikkerhetsekspert Even Lysen tar deg derfor gjennom fem metrikker som kan brukes for å måle sikkerheten på programvareutvikling.

Hvordan sikre workloads i skyen?

Skyleverandøren har ikke ansvar for at du benytter deres tjenester på en sikker og forsvarlig måte, den jobben må du ta selv. Så hvordan gjør du det? Sikkerhetsekspert Even Lysen gir deg tipsene du trenger.

5 tips til bedre bruk av Excel

Excel er et av de mest brukte verktøyene på norske arbeidsplasser, og bruksområdene er mange. Her er noen enkle tips til hvordan du kan få mer ut av Excel!

Nytt Krutt – Fra student til IT-konsulent

Høsten 2021 startet 30 nyutdannede teknologer i twodays trainee-program, Nytt Krutt. Det har vært en høst fylt med faglige kurs, intensivprosjekter, spennende turer og sosiale arrangementer. Det er ingen tvil om at Nytt Krutterne har lært mye og storkost seg med å bli en del av twoday familien.

4 tips til å holde en god presentasjon

Forskning viser at kommunikasjon er mye mer enn ord. Her er 4 tips til hvordan å bedre nå frem til publikum med presentasjonene dine.

Hva er egentlig Big Data?

“You can’t manage what you don’t measure” er et kjent uttrykk fra blant annet ledelsesteorier; uten data kan man altså ikke styre. Med big data er det snakk om store mengder kvantitativ data – og data er i bunn og grunn styrings- og beslutningsverktøy.

Kolleger som sparrer sammen foran PC-skjermen

5 klassiske feil nettbutikker gjør

Her er noen vanlige fallgruver vi har sett mange som driver med netthandel falle i. Med konkrete tiltak til hvordan du unngår dem, håper vi de kan hjelpe deg å legge til rette for optimalisering og sunn vekst. Dette passer både deg såvidt har begynt å selge på nett og deg som allerede er godt i gang...

Telefon som ligger i noens hender mens de surfer på europris.no

Ny "Klikk og hent" – levert på rekordtid

Tillit og samarbeid er nøkkelen for et høyt utviklingstempo, også når retningen snus. Det lot oss digitalisere nesten 300 butikker, med en moderne klikk-og-hent-løsning. Med dette fikk Europris unna sesongvarene for påska, ingen permitteringer og en økning på 348 % for deres Klikk & hent.

Konsulent med nettbrett og imøtekommende smil i møte med kolleger

Derfor trenger du en netthandels­ansvarlig

For å koordinere den optimale digitale kundereisen, må du ha noen som kan se de lange linjene og dra med resten av organisasjonen.

Konsulent rådgir mens hun peker på lappene hun har hengt opp

5 måter PIM gjør bytting til ny plattform enklere

Å flytte nettbutikken til en ny digital infrastruktur er ikke bare bare. Med systemer som lar deg ta grep om katalogen din, får du med deg alt du trenger samtidig som du rydder i produktdataen.

To konsulenter presenterer en teknisk arkitektur for to andre kolleger.

Hvorfor og hvordan integrere ERP-en med nettbutikken

Med integrert nettbutikk får du bedre økonomi i bedriften, bedre arbeidshverdag for medarbeidere og bedre opplevelser for dine kunder.

Hva er sponset innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er en merkevarebyggende aktivitet og kan gi deg store gevinster. Men hva er det egentlig og hvilke former finnes?

Industriell IoT

Vi blir stadig oftere involvert i industrielle IoT-prosjekter og i denne artikkelen vil jeg gå nærmere inn på hva som er typisk for slike prosjekter, og hva dere bør tenke gjennom før dere går i gang.

3 people and a PC with coding

Slik øker du trafikken til nettsiden med Google Analytics

Visste du at 67% av alle klikk i Google går til de fem første søkeresultatene? SEO er viktigere enn noen gang, og den beste måten å få overtaket på konkurrentene. Men hvordan får du topplasseringen i søkeresultatene?

To personer snakker ved en PC

Slik øker du salget på nettsiden med CRO

Kanalmiksen og budskapet sitter som et skudd, og folk strømmer til nettsiden din! Gratulerer, nå er halve jobben gjort! Det mange ikke tenker over, er jobben som følger med å få flest mulig til å utføre en ønsket handling på nettsiden, være seg å handle produktene dine eller samhandle med innholdet ...

To personer snakker ved en PC

Hva er cookies og hvorfor er de viktige?

Besøker du nettsider i dag har du definitivt fått opp en boks som informerer om at nettsiden du besøker bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse. Om du er som de fleste andre, trykker du på aksepter-knappen før øynene dine i hele tatt rekker å glanse over det første ordet som...

Skaff deg verdifull data med UTM-sporing

Hvor kommer nettside-trafikken din fra? Visste du at du kan sette på en liten “hale” på URL-en du deler, slik at du enkelt kan spore hvor den besøkende har oppdaget siden din? Med UTM-sporing får du enkelt oversikt til å analysere og skille ulike kampanjer fra hverandre. Vi viser deg hvordan du bygg...

To personer snakker ved en PC

Hva er programmatisk annonsering?

Programmatiske annonsekjøp, også bare kalt «programmatic», har fått en sentral rolle innen mediekjøp de siste årene og får ofte en god bit av kaka når budsjettene skal fordeles. Mange ser god verdi i å bruke denne formen for annonsekjøp, men med en kjøpsmetodikk som gir mer treffsikre og kostnadseff...

To personer snakker ved en PC

Slik gjør du nettsiden synlig fra dag én

Markedsføringen skal treffe den riktige målgruppen og trigge deres nysgjerrighet til å enkelt kunne søke mer informasjon. Dette skal igjen lede de inn til et besøk på nettsiden.

Hva er PIM og trenger vi det?

Skaper du gode opplevelser av produktene dine, skaper du også vekst for bedriften. Et PIM-system er nøkkelen for en effektiv prosess for å samle, foredle og levere fersk og riktig informasjon.

Hva er PWA?

Progressive Web Apps (PWA) er nettbaserte applikasjoner som får superkrefter fra moderne API-er. Litt forenklet sagt er det nettsider som ligner veldig på appene du har på mobilen.

To personer snakker ved en PC

Kommunikasjon i jakt på drømmekandidaten

Å finne riktig kandidat til riktig tid kan oppfattes som en omfattende og krevende prosess, hvor du kanskje klør deg i hodet og lurer på hvor du skal begynne?

tre personer på sofaen i kontoret

Hvordan rapportere markedsresultatene?

Er du markedssjef eller sitter du i en annen rolle hvor du er ansvarlig for en eller flere ulike markedsføringskanaler?

To personer snakker ved en PC

Oversikt over de siste endringene i sosiale medier

Vi er flere som har byttet ut både paraplydrink og fjellsko med tastatur og notatblokk, klare for en ny og inspirerende høst. I løpet av sommeren har det kommet flere endringer i de sosiale mediekanalene våre, og for at du skal komme deg raskt inn i arbeidshverdagen igjen og samtidig bli oppdatert p...

To personer snakker ved en PC

Nå må du ha en offentlig profil på Snapchat for å kunne annonsere

Hva vil det si å ha offentlig profil på Snapchat? Hva betyr det for meg? Hvordan får jeg satt opp en profil? Og hva er forskjellen på bedriftsprofiler, offentlig og organiske profiler? Her får du alle svarene du trenger.

Systematisk digitalisering

Digitalisering er kanskje en av de mest brukte buzz-ordene som summer rundt oss i dag. Ikke bare i arbeidslivet, men også privat. Men hva er egentlig digitalisering? Hva bør vi digitalisere, og hva bør vi ikke digitalisere? Og ikke minst, hvordan gjør vi det systematisk, og til en god opplevelse for...

Hvordan lykkes med implementering?

Tradisjonelt sett har endringer knyttet til system og digitalisering vært styrt og ledet fra IT-avdelingen i sin helhet. Etter hvert som de fleste bedrifter har vært igjennom en form for digitalisering de siste årene, har vi heldigvis tilegnet oss verdifull erfaring om viktigheten av god forståelse ...

To personer står og ser på en ipad ute

Alt du trenger vite om marketing for hire

Rekker du ikke over alle markedsaktivitetene du har planlagt for bedriften? Har du en markedsressurs som skal ut i permisjon eller kanskje mangler du rett kompetanse til å kunne gjennomføre alt du ønsker? Da burde du sjekke ut Marketing for hire!

Kollegaer samlet rundt en PC og smiler

Konkurranseregler på Facebook og Instagram

Det er lett å gå seg vill i jungelen av konkurranseregler og det er vanskelig å vite hva som er lov og ikke lov. Grunnen til at Facebook ikke ønsker å være mer spesifikke i sine retningslinjer er fordi de ikke ønsker at personer skal utnytte denne informasjon til å få bedre rangering i nyhetsoppdate...

Slik kommer du i gang med sosiale medier

Høsten sniker seg kjapt på. Etter en lang og digg sommer, kan det være ekstra vanskelig å finne tilbake til rutinene. En av disse rutinene kan være regelmessig posting i de sosiale kanalene. Dersom du jevnlig poster innlegg, er du nemlig mer synlig for potensielle kunder. I tillegg øker du troverdig...

To personer snakker ved en PC

5 tips: Få fart på nyhetsbrevet ditt

Gjennom e-postmarkedsføring sørger du for at du holder deg synlig for kundene, og du tar vare på kunder du allerede har. Nå som innskrenkede sporingsmuligheter og lignende utfordringer har gjort seg gjeldende, vil nyhetsbrev være en bra plattform å inkludere i strategien.

To personer snakker ved en PC

Ansatte i B2B-bedrifter som ambassadører i sosiale medier

Jobber du aktivt med å gjøre dine ansatte til bedriftens ambassadører? Dette kalles employer branding og kan være et viktig tilskudd i markedsstrategien.

Folk henger utendørs, mens de viser hverandre innhold på mobilene sine

Hva er omnikanal?

Omnikanal er en strategi om å tilby kunder en sømløs, helhetlig opplevelse uavhengig av hvor, når og hvilken kanal de møter dere på.

To personer snakker ved en PC

Er en god kundereise så vanskelig da?

En virkelig god kundereise handler om de gode opplevelsene før, under og etter et kjøp. Kunder er mer opplyst enn noen gang, og de finner ofte selv løsninger på sine utfordringer lenge før en handel gjennomføres. Suksessformelen handler derfor om å være til stede når kunden erkjenner sitt problem og...

Kort introduksjon til Scrum

En kort introduksjon til Scrum

Scrum er et smidig prosessrammeverk utviklet for å støtte kompleks produktutvikling. Men hva går det egentlig ut på og hvorfor ta det i bruk?

Hvor mye vet du om kundene dine?

Mindre manuell jobb, mer automatikk med CRM-system. Slik kan du automatisere salg- og markedskommunikasjonen med Marketing Automation!

Vær relevant med kontekstuell annonsering 

Bannerannonsering er ikke det det en gang var. Nå settes annonsene inn i en relevant kontekst for målgruppen din på nettsteder de besøker. Vi forklarer nærmere.

5 tips til Black Friday-annonseringen

Rekker du ikke over alle markedsaktivitetene du har planlagt for bedriften? Har du en markedsressurs som skal ut i permisjon eller kanskje mangler du rett kompetanse til å kunne gjennomføre alt du ønsker? Da burde du sjekke ut Marketing for hire!

Silhuetter av flere hoder foran en PowerPoint-presentasjon som skriker ordene

Våre beste Black Friday-tips

Her er noen råd til hvordan du kan skape gode opplevelser i en hektisk periode. Som en bonus har vi også spurt kundene våre hvilke råd de har å gi videre til resten av bransjen.