Skip to content

Nytt Krutt – Fra student til IT-konsulent

Høsten 2021 startet 30 nyutdannede teknologer i twodays trainee-program, Nytt Krutt. Det har vært en høst fylt med faglige kurs, intensivprosjekter, spennende turer og sosiale arrangementer. Det er ingen tvil om at Nytt Krutterne har lært mye og storkost seg med å bli en del av twoday familien.
14. des Anna Roarsen

Høsten 2021 var 30 spente nyutdannede teknologer klare for å ta fatt på hverdagen som konsulenter og bli en del av Nytt Krutt – og FOR en oppstart det var!

Overgangen var overraskende lett å takle. twoday hadde lagt godt til rette for at Nytt Krutt 2021 (NK21) skulle føle seg trygge i sin nye rolle. De første dagene besto av aktiviteter for å bli kjent med både hverandre og selskapet, samt kursing i relevante teknologier før intensivprosjekter.NK-21-2

Kort tid etter oppstart dro hele Visma Consulting på Kick-off tur til Voss. Det ble en helg fylt med teambuilding, ekstremsport og festligheter – og den best tenkelige måten for NK21 å bli kjent med Visma Consulting på. NK21 ble raskt en veldig sammensveiset gjeng, samt at vi fikk bli kjent med hele selskapet.

3 spennende intensivprosjekter

Da intensivprosjektene startet inntok NK21 2. etasje på Skøyen-kontoret med storm. Alle satt samlet, delte erfaringer, medgang og motgang, og mye ble løst over en kopp kakao når den beryktede to-knekken kom snikende på. I år var det tre intensivprosjekter;

1. Risikobasert tilsyn for Mattilsynet
2. Bildegjenkjenning av reinmerker for Landbruksdirektoratet
3. Visma Compliance

Ingvild Hella Kværna var en del av Visma Compliance teamet og sitter nå på et prosjekt for UDI.

«Intensivprosjektet var en fin forsmak på hvordan det er ute på prosjekt hos kunde. Man fikk kommet inn i god arbeidsflyt og arbeidsmiljø, slik at overgangen til prosjekt ute hos kunde ikke ble så stor», sier hun.

Nytt-Krutt-2021-kaffe-756x420

«Det var trist å forlate NK21erne jeg hadde jobbet så tett med gjennom intensivprosjektet, men jeg ble tatt godt imot av kolleger ute på prosjekt hos kunden».

For Marius Hope har det vært gøy og lærerikt å starte på prosjekt hos kunde. Han har raskt fått jobbe med relevante oppgaver, samtidig som han har fått tid til å utforske og bli kjent med teknologier og arbeidsflyt. Han har også fått god oppfølging av hjelpsomme og inkluderende kollegaer. Marius jobbet på intensivprosjekt for Mattilsynet og begynte så på prosjektet Visma Finance der han sitter i dag. 

IMG_1226-608x425

Både Ingvild og Marius fra NK21 lærte mye av intensivprosjektet.

«Intensivprosjektet har vært veldig nyttig i oppstarten. Det er flere ting jeg bruker til daglig nå, som jeg lærte under intensivperioden. Dette har gjort overgangen mye enklere. På alle måter vil jeg si at intensivprosjektet har vært en god forberedelse på prosjekt hos kunde, i tillegg til å være en super erfaring i seg selv», sier Hope.

Livet i andre etasje

 

Det sosiale samholdet og aktivitetsnivået i høst har vært over all forventning. NK21 slår nok alle rekorder i sosiale sammenkomster. Opplevelsene har stått i kø, med blant annet fangene på fortet, minigolf, karaoke, halloweenfest, Barry’s Bootcamp, CTF og en rekke pizzakvelder i leiligheten til Olav. I tillegg har NK21 stilt sterkt på fagkvelder og i situp gruppene, hvor særlig Julebadebordet skiller seg ut som en helt ny opplevelse. Det årlige rebusløpet var også et høydepunkt, der NK21 var gruppeledere for resten av selskapet. 

NK-2-756x373

Nordisk samling

November ble avsluttet med en fantastisk tur til København. Helgen var full av teambuilding og opplevelser med både legobygging, spennende foredrag, tur på tivoli og en smak av Københavns uteliv før samfunnet stengte ned igjen. Alle følte seg veldig takknemlige som fikk denne turen med seg i bagasjen videre på twoday-reisen.

Oppsummering

Det har vært en innholdsrik høst hvor alle har blitt utfordret og hvor man tidlig fikk ansvar for egne leveranser, både gjennom prosjektarbeid, egen sosialkomite, underholdningen på julegrøten, rekrutteringsarrangement, buddier til neste års NK og ikke minst det fabelaktige julespillet til NDC. Denne høsten har gjort NK21 godt rustet til å bli dyktige IT-konsulenter for twoday. Nye spennende prosjekter ligger foran oss og NK21 kan ikke annet enn å glede seg.

Er du snart nyutdannet? Bli med i vårt traineeprogram Nytt Krutt! Sjekk ut progammet her.

Relaterte artikler