Skip to content

Hva bør du tenke på når du skal velge en e-handelsplattform i dag?

Å velge riktig e-handelsplattform er et av de viktigste valgene du tar i begynnelsen av e-handelsreisen din. Les hva du bør tenke på når du skal velge en e-handelsplattform til din virksomhet.
27. okt twoday
Mann jobber på en PC

Det globale e-handelsmarkedet nådde en verdi på 13 milliarder dollar i 2021 og er spådd å nå hele 556 milliarder dollar innen 2027. Med en slik vekst i e-handel år etter år, er det essensielt for nettbutikker (og andre bedrifter) å ha riktig teknologi som kan støtte virksomheten og dens strategi. Men med så mange tilgjengelige e-handelsplattformer, hvordan kan du finne den som passer best for din virksomhet? Hvordan velge den plattformen som er tilpasset dine behov, som holder seg oppdatert med trendene og utviklingen i markedet, og kan sikre virksomhetens digitale suksess?

Betydningen av å velge riktig e-handelsplattform

E-handelsplattformer er en avgjørende del av enhver virksomhet som opererer på nettet. De gir virksomheten din en tilgjengelig måte å dele og selge produktvarer eller tjenester.  Å bygge en e-handelsvirksomhet krever mer enn kun å poste produktlister på nettet. Uten funksjoner som inneholder håndtering av lagerbeholdning, ordrehåndtering, betaling, flerkanels tilgjengelighet, markedsføringsverktøy og mer vil du ikke være i stand til å konkurrere i dagens marked. 

Heldigvis kommer dagens e-handelsplattformer med mange av funksjonene nevnt ovenfor. Å velge riktig e-handelsplattform kan gi en sømløs online handleopplevelse, fremme kundetilfredshet, lojalitet og vekst.

Dette må du vurdere når du velger en e-handelsplattform:

Det finnes ingen en-størrelse-passer-alle-tilnærming, men å velge en e-handelsplattform basert på popularitet er sannsynligvis det verste valget. Den ideelle e-handelsplattformen er den som kan levere resultater og målene du har satt for din virksomhet, ikke den som trender høyest i dag.

Ikke la deg friste av hypen. For eksempel er headlessplattformer veldig populære, men hvis du akkurat har startet med kun et par produkter å tilby, et begrenset budsjett og ikke har et eget utviklerteam, vil du trolig være bedre tjent med utprøvde løsninger som passer for små MVP-type virksomheter. Hvis du allerede har en stor nettbutikk med tusenvis av produkter og ser etter en fremtidsrettet og sikker løsning, er en headlessplattform som Crystallize et perfekt valg.

Nysgjerrig på Crystallize? Les mer og lær om produktet her.For å gjøre beslutningsprosessen litt enklere, har vi laget en liste over hva du bør vurdere mens du leter etter den mest kompatible e-handelsplattformen for din virksomhet:  

  1. Brukervennlighet: Generelt sett betyr brukervennlighet å velge en plattform som tilbyr et intuitivt og selvforklarende grensesnitt, samt brukervennlige funksjoner. 
  2. Mobilvennlighet: Visste du at over 50 % av brukere foretrekker å bruke mobil når de handler på nett?
  3. Skalerbarhet: Du ønsker at din virksomhet skal vokse i fremtiden, ikke sant? Kan e-handelsplattformen skaleres i takt med en virksomhet i vekst?
  4. Design og tilpasning: Gir plattformen deg mulighet til å tilpasse designet på nettbutikken slik at den samsvarer med merkevaren din?
  5. Sikkerhet: Prioriter plattformer som gir robuste sikkerhetstiltak, inkludert SSL-sertifikater og jevnlige oppdateringer.
  6. Integreringer: Se etter kompatibilitetene med essensielle verktøy som e-postmarkedsføring, betalingsløsninger, løsninger for data og analyse, automatiseringsløsninger eller andre systemer som for eksempel PIM, ERP og CRM. 

    Vi hjelper deg med PIM! Les mer her.

  7. Kundestøtte: På lik linje som virksomheten din bør ha en strålende kundestøtte, bør også plattformen din ha det samme.
  8. Budsjett og pris: Vær oppmerksom på prisen og sørg for at du vet nøyaktig hva du skal betale for og hvor mye. Nesten alle plattformer opererer med en månedlig avgift, og avhengig av hvor avansert plattformen er, kan kostnadene variere. 

Unngå å velge feil

Å velge den riktige e-handelsplattformen er som å velge riktig grunnmur til huset ditt. Selve strukturen kan kollapse om det er ustabilt eller ikke passer dine behov. Ditt valg kan påvirke salg, brukeropplevelse og de totale vekstresultatene. De mest vanlige feiltrinnene bedrifter gjør er å ikke ta hensyn til essensielle faktorer som skalerbarhet, sikkerhet og mer. Ved å være klar over vanlige fallgruver øker sjansen for å velge en plattform som matcher dine behov fra start.

Hvordan du gjør den endelige beslutningen avhenger av en helhetlig evaluering av din virksomhets behov, budsjett og vekstplaner. Evaluer hver av funksjonene til e-handelsplattformen og tenk hvordan de påvirker din virksomhet. Å velge feil e-handelsplattform kan føre til dyre kostnader, og prosessen med å bytte ut og velge ny plattform kan være svært tidkrevende. Mengden tilgengelige alternativer kan føles skremmende, men husk at det i bunn og grunn handler om hvilken plattform som kan krysse av flest bokser for ditt brukstilfelle.

Trenger du hjelp med å velge e-handelsplattform eller har du spørsmål rundt digital handel og hva som må til for å lykkes? Ikke nøl med å ta kontakt oss!

 

Relaterte artikler