Skip to content

Modernisering av applikasjoner: Velg riktig tilnærming

Få hjelp til å velge riktig tilnærming når du skal begynne å modernisere virksomhetens applikasjoner. Her får du en oversikt over de fem moderne R-ene – Rehost, Replatform, Rearchitect, Rebuild og Replace.
7. feb twoday
To menn står og prater ved et vindu

Ved modernisering av applikasjoner, står hver organisasjon overfor unike utfordringer. Det finnes ingen universell løsning da behov, mål og kompleksitet varierer betydelig. Moderniseringsstrategiene må derfor tilpasses den enkelte organisasjonens spesifikke situasjon for å oppnå de beste resultatene. 

Her kommer de fem moderne "R-ene" inn. Hver tilnærming har sine egne fordeler og utfordringer, og det handler om å identifisere den tilnærmingen som passer best for deres organisasjons behov og mål.

Fem mulige tilnærminger til applikasjonsmodernisering 

5 forces framework

Rehost

Rehosting er den enkleste tilnærmingen til modernisering, og involverer å flytte en eksisterende applikasjon til en ny og ofte mer moderne driftsplattform. Det kan innebære overgangen fra lokale servere til offentlige skytjenester. Det kritiske er at selve applikasjonskoden forblir uendret. Å rehoste applikasjonen til offentlig sky legger grunnlaget for å begynne å bruke skytjenester, men moderniserer ikke selve applikasjonen. 

Replatform

Hvis du ønsker å ta et skritt videre i moderniseringen, kan du velge Replatform-tilnærmingen. Her gjør du noen få endringer i applikasjonskoden for å tilpasse den til bruk i offentlige skytjenester, vanligvis PaaS-tjenester. Disse endringene er ofte begrensede og påvirker ikke i stor grad den tekniske kvaliteten til applikasjonen. 

Last ned e-bok: Slik moderniserer du virksomhetens applikasjoner

Rebuild

Dersom både applikasjonsarkitekturen og kodebasen er utdaterte, og du ønsker å fornye brukergrensesnittet og brukeropplevelsen, er Rebuild-tilnærmingen løsningen. Her forkaster du den gamle koden og bygger en ny applikasjon fra grunnen av som oppfyller dagens og fremtidens forretningsbehov. 

Replace

Hvis du ønsker å unngå komplekse moderniseringsprosjekter, kan Replace-tilnærmingen være den riktige løsningen. Den innebærer valg av en SaaS (Software as a Service)-løsning fra markedet, hvor du ikke lenger trenger å bekymre deg for applikasjonsdrift, vedlikehold og den underliggende infrastrukturen. Det er viktig å være oppmerksom på at denne tilnærmingen kan kreve at organisasjonen tilpasser sin forretningspraksis til standardfunksjonalitetene som tilbys av SaaS-løsningen. 

Les også: applikasjonsforvaltning


Å velge riktig tilnærming for modernisering er avgjørende for organisasjonens suksess.
Ta hensyn til virksomhetens spesifikke behov, mål og ressurser, og vurder nøye de ulike alternativene før du begir deg ut på moderniseringsreisen din. 

Trenger du hjelp med modernisering av dine applikasjoner? Ta kontakt med oss i dag!

Relaterte artikler