Skip to content

En annerledes sommer i twoday

 

I midten av juni møtte 15 sommerstudenter opp på twoday-kontoret på Skøyen, spente på hva sommeren hadde å by på. 6,5 uker senere, kan vi se tilbake på en lærerik og sosial sommer som IT- og analytics-konsulenter. I dette blogginnlegget kan du lese mer årets sommerprosjekter, og hvordan det er å jobbe som summer intern i twoday.
14. aug Anine Syrstad

Sommeren som summer intern i twoday

De første dagene i summer internshipet ble brukt på å bli bedre kjent med hverandre, få kursing i relevante teknologier og bli inndelt på ulike sommerprosjekter. Gjennom sommeren har vi vært inndelt i fem team og har hatt hvert vårt prosjekt for noen av twoday sine kunder. Teamene har planlagt og gjennomført utviklingsprosessen på egenhånd, men har også fått god hjelp av flinke tekniske ressurser fra twoday når vi har trengt det De fleste av oss hadde aldri jobbet med teknologiene vi skulle bruke før. Likevel har vi fått kjenne på mestringen av å skape løsninger på reelle problemstillinger som mange kommer til å dra nytte av, og læringskurven har vært bratt 

Bilde - summer interns - twoday - 2023

Prosjektene vi jobbet med

Dintero  

Dintero er en norsk fintech startup som leverer digitale betalingsløsninger, og på prosjekt for dem har vi utviklet en løsning som skal hjelpe Dintero med å gjøre vurderinger av potensielle kunder. Løsningen automatiserer prosessen med å gjøre medie-research av bedrifter og ansatte, og flagge de som potensielt kan være en risiko å ha som kunde. Vi har brukt TypeScript i backend, i tillegg til andre spennende teknologier som Node.js, AWS, Docker, AI og språkmodeller. 

Saint-Gobain Distribution Norway 

Vårt prosjekt gjennom de siste seks ukene har vært for distribusjonsselskapet Saint-Gobain Distribution Norway. Her har vi jobbet med å digitalisere en tidligere manuell prosess som kunden ønsker å effektivisere. Vi har hovedsakelig arbeidet med to ulike teknologier for å komme med en anbefaling til kunden om hvilket verktøy som bør satses på i tiden som kommer. De to teknologiene er:

1) Appfarm, som er et lavkodeverktøy

2) Aimplan som er en tilleggspakke for PowerBI. 

UDI

I løpet av sommeren har teamet vårt engasjert seg i et tosidig prosjekt. Vi har ikke bare utviklet en chatbot designet for å avlaste kundesenteret til UDI, men vi har også tilegnet oss verdifull erfaring med å bruke AI-verktøy som ChatGPT, Refact.ai og GitHub Copilot. 

Chatboten er knyttet til OpenAi sitt API, og bruker dermed samme språkmodell som populære ChatGPT. Backenden er skrevet i Python, mens next.js brukes i frontend. I tillegg brukes Azure Cognitive Search for å mate chatboten med UDI-spesifikk informasjon fra direktoratets nettside. Til sammen sørger teknologiene for en anvendelig chatbot, som kan svare på et bredt spekter av UDI-relaterte spørsmål. 
 

Vi synes det har vært kjempespennende å jobbe med fersk teknologi i rivende utvikling. Vi ser dessuten at dette prosjektet har stor verdi, ettersom presset på de ansatte i kundesenteret til UDI er stort. Det å kunne bidra til samfunnet med vårt arbeid, gir det hele en ekstra dimensjon av betydning. 

Brønnøysundregistrene

Vårt prosjekt har gått ut på å videreutvikle en inspeksjonsside for Brønnøysundregistrene. Inspeksjonssiden blir brukt til å kvalitetssikre data, og vår oppgave bestod av å gjøre denne siden mer brukervennlig. Vi la til ny funksjonalitet og presenterte dataene på en ny måte, som forbedret brukeropplevelsen. Gjennom prosjektet vårt har vi fått erfaring med å jobbe smidig i team, holde kundemøter og prøve oss på ulike teknologier. Teknologiene som ble brukt var React med TypeScript, Java og Elasticsearch. 

Espira

Gjennom sommeren har vi på Espira-teamet jobbet med videreutvikling av et dashbord som skal hjelpe barnehagestyrere og regionsjefer med å holde oversikt over driften i sin barnehage eller region. Ved å koble på nye kilder for aktiviteter, hendelser og gjøremål har vi laget et verktøy som gjør det enkelt å ha kontroll på hva som må gjøres, og trykket av oppgaver gjennom året. Ved hjelp av teknologiene TimeXtender og Qlik har vi jobbet oss gjennom alle stegene i et analytics prosjekt, fra påkobling av datakilder til datamodellering og visualisering. 

Sosialt

I tillegg til å jobbe på kule prosjekter, er sommerjobben hos twoday veldig sosial, og det skjer alltid noe gøy både på – og utenfor kontoret. En dag i uka har vi hatt sosialt opplegg etter jobb i regi av twoday. Her har det vært god variasjon i aktiviteter, blant annet buldring, båttur, karaoke, hyttetur og badstue – for å nevne noe. På arrangementene har det alltid vært en god mix av interns og fast ansatte til stede, noe som gjør at vi føler oss som en del av det store arbeidsmiljøet. 

Gjennom arrangementene har vi rukket å bli en god vennegjeng, og vi gleder oss derfor alltid til å komme på jobb på morgenen.  

buldring-summerintern (2500 × 1500px)

Oppsummering

Så, hvordan vil vi oppsummere sommeren? Internship i twoday har vært spennende og lærerikt, og vi sitter igjen med kunnskap, erfaringer og minner som vi kommer til å huske i lang tid. Et summer internship i twoday er en unik mulighet til å oppleve hvordan konsulentjobben både kan være meningsfull og morsom på en gang! 

 

 

Er du student og nysgjerrig på IT-bransjen?  Sjekk ut summer intern progammet her.

Relaterte artikler