Skip to content

Er privat Instagram-konto en god strategi?

“Innlegget er skjult fordi X har privatkonto” Du har sikkert sett dette selv på Instagram. Meldinger fra bekjente med delinger til innlegg du ikke får sett fordi kontoen er privat. Dette er typiske “memeprofiler” eller andre humorkontoer. Kontoer som rett og slett har innhold som folk har lett for å dele.
28. des Kristina Juul Jørgensen

Trenden med privat konto tok av tidlig i år, og har blitt en populær strategi blant mange “humor-kontoer”. Mange av disse kontoene har flere millioner følgere, så hvorfor har de privat konto? Dette skjuler jo innholdet fra potensielle nye følgere.

Større følgervekst

Mange av disse kontoene mener at å skifte til privat konto gir flere følgere. Tanken er at når de har privat konto, og en følger sender et innlegg til en venn (som ikke følger siden), må vedkommende be om tilgang for å få sett innlegget. Med offentlig profil kan vedkommende se innlegget og gå videre uten å følge kontoen.

Privat profil kan også skape litt mysterium rundt kontoen. Det trigger nysgjerrigheten. Går du inn på en lukket profil med flere millioner følgere så blir du veldig nysgjerrig; hva deler de som gjør de så populære?

Privat Instagram-konto


Minsker tap av følgere

Mange av de med privat konto mener at det gjør at færre slutter å følge dem. Når du trykker trykker “unfollow” på en privat konto får du opp en slags advarsel som spør om du er helt sikker på at du ikke vil følge kontoen lenger og at du eventuelt må be om tilgang på nytt for å se innhold. Mange tenker da at det kanskje er like greit å fortsette å følge kontoen.

Privat konto på Instagram


Privat konto beskytter innholdet

Som nevnt er privat konto populært blant mange humor-profiler. Slike blir det opprettet nye av hele tiden, og mange reposter innhold fra andre uten å kreditere kilde (typisk problem på sosiale medier generelt, egentlig). Om privat konto faktisk gjør at mindre innhold blir “stjelt” er vanskelig å si, men eieren av konto har større kontroll på hvem som følger dem. Mener de selv i alle fall.

Privat konto på Instagram


Så, burde bedriften din ha privat konto?

Punktene over taler jo veldig for privat konto, men kontoene som har dette er gigantiske fra før av. De fleste har flere millioner følgere allerede. Så lenge de fortsetter å poste innhold som engasjerer vil de vokse seg enda større.

I tillegg er innholdet deres ekstremt delbart. Morsomt, lett-relaterbart innhold som folk vil dele med bekjente. Når de da har privat konto må disse bekjente følge kontoen for å se innleggene.

Vanligvis er relevante hashtags og det å dukke opp på Explore-fanen viktig for følgervekst, men for disse kontoene er privat profil den viktigste strategien for følgervekst. Og det funker jo for dem, men for de aller fleste er det viktig å dukke opp under Explore-fanen og under aktuelle hashtags for å tiltrekke nye følgere.

Konklusjonen er altså; hold kontoen åpen! (med mindre du faktisk har en meme-konto med flere millioner følgere). Bruk relevante hashtags og engasjer deg!

Vil du vite mer?

Fyll ut skjemaet under her så finner vi et tidspunkt som passer deg.

 

 

Relaterte artikler