Skip to content

Hvorfor er twoday STEM partner?

Behovet for folk med bakgrunn fra realfag vil øke i årene som kommer, spesielt med samfunnstrenden; kunstig intelligens. I twoday er vi vårt ansvar bevisst og derfor er vi STEM-partner.
4. jun Carina Ramsøy
STEM rollemodeller - Julie, Anne, Susan og Oløf

Det er et betydelig udekt kompetansebehov innenfor STEM fagene i norsk arbeidsliv, og rapporter og undersøkelser viser at dette vil fortsette i årene fremover, skriver Nasjonalt senter for Realfagsrekruttering. 

I tillegg er en av de viktigste samfunnstrendene våre akkurat nå – kunstig intelligens. Med inntog av den type teknologi vil behovet for mer kompetanse og enda flere innen STEM fagene bli betydelig sterkere. 

Skoler og universiteter bidrar til å øke interessen for STEM fag gjennom undervisningen. Vi som bedrifter kan bidra gjennom å skape rollemodeller. De kan vise unge hvilke muligheter som finnes og hva realfagene kan brukes til i arbeidslivet. Rollemodellene viser til konkrete eksempler på hvordan teknologi kan brukes i praksis, og hvilke utfordringer man kan løse. Slik får elevene større forståelse for fagene.  

Et tiltak vi i twoday har gjort for å skape flere rollemodeller er å bli partner med STEM Rollemodell, hvor formålet er å inspirere unge til å velge studier innen realfag og teknologi.  

  • Vi vil trenge at en større del av befolkningen har dypere teknologiforståelse. Derfor er det kanskje enda viktigere enn noen gang å få opp interessen for STEM fagene og få ungdommene til å forstå at her vil du kunne få en utrolig spennende jobbkarriere. For oss betyr det mye å kunne bidra i denne innsatsen, sier Kristin Nyberg, administrerende direktør i twoday Norge.  

STEM partner er et rammeverk for å systematisere arbeidslivets bidrag for å styrke rekrutteringen til STEM-fagene. Som partner stiller twoday med rollemodeller som kan booket til rollemodell-besøk, bedriftsbesøk, utplassering, workshops og arrangement. Vi tror på at det personlige møtet med rollemodeller skaper interesse og positiv identifikasjon.  

Hvordan er det å jobbe i twoday? Vi søker flere folk! Les mer om twoday og hvilke stillinger vi søker her.  

Hvordan er det å være rollemodell? 

twoday har flere rollemodeller gjennom STEM partnerskapet. En av dem er Julie Wilberg. Hun er konsulent innen data og analyse.  

  • Jeg er rollemodell fordi jeg ønsker å formidle hvor spennende det er å jobbe med teknologi. Det er givende å få være med på å inspirere unge til å velge STEM fagene, og jeg oppfordrer flere selskaper til å bli STEM partnere, forteller Julie Wilberg, senior konsulent i twoday.

Gjennom STEM Partner samarbeidet bidrar twoday til å styrke interessen, øke volumet og mangfoldet til rekrutteringsgrunnlaget, ved å koordinere innsatsen sammen med andre partnere i et felles rammeverk. Vi tror det vil ha en større effekt å stå sammen i innsatsen. 

Kristin Nyberg har selv vært rollemodell og sier det er svært givende å få besøke skoler for å inspirere elever til å velge realfag.  

  • Nå sender jeg yngre kollegaer ut til den oppgaven og jeg ser vi får god respons fra de unge når vi viser hvilke muligheter det er innenfor vår bransje, sier Kristin.  
  • Vi i twoday er STEM-partnere fordi vi er vårt ansvar bevisst. Vi ser at behovet for folk med bakgrunn fra realfag vil øke i årene som kommer. Da må vi som teknologibedrift gå i bresjen å være med å inspirere til at flere velger realfag.  

Bli en del av vårt team - ledige stillinger

Relaterte artikler