Skip to content

5 tips for en vellykket implementering av AI

Implementeringen av AI er en prosess som krever både presisjon og tålmodighet. I denne artikkelen gir vi deg fem tips for en vellykket implementering.
21. jun Josefin Holmberg

En typisk misoppfatning er at AI er en rask løsning, hvor man enkelt trykker på en knapp og lar teknologien ta over. Imidlertid er realiteten at implementeringen av en AI-løsning er en metodisk prosess som krever både presisjon og tålmodighet, selv om den ikke nødvendigvis er kompleks. Gjennom implementeringen av godt strukturerte prosesser, som kontinuerlig overvåkes, evalueres og forbedres over tid, avdekkes potensialet for gode resultater og optimalisering av arbeidsflyten. 

5 tips for en vellykket implementering av AI: 

 1. Det er en læringsprosess  
  Implementering av AI er en dynamisk reise, som stadig utvikler seg og krever kontinuerlig forbedring og tilpasning. Du må forvente å måtte gjøre forbedringer og justeringer underveis. 
 2. AI er ikke satt - du former prosessen  
  AI-løsninger er ikke statiske; de utvikler seg over tid basert på erfaring, tilbakemeldinger og innsikt samlet under implementeringsfasen. Vær klar til å tilpasse og forbedre prosessen etter behov. 
 3. Iterativ prosess  
  Gjennomfør implementeringen som en iterativ prosess der nye versjoner og forbedringer kontinuerlig utvikles og implementeres basert på tilbakemeldinger og resultater fra tidligere iterasjoner. 
 4. Utforsk i testmiljøet  
  Opprett et testmiljø hvor du kan eksperimentere med forskjellige tilnærminger, teste nye ideer og evaluere ytelsen før løsningen implementeres. 
 5. Utnevn en superbruker  
  En superbruker fungerer som en intern ekspert og ressurs for å støtte brukere, svare på spørsmål og gi veiledning for å maksimere fordelene av AI-implementeringen. 

Vil du lære mer om implementering av AI? Last ned vår sjekkliste:

Den ultimate sjekklisten for AI på strategisk nivå

Start med etablerte og godt dokumenterte prosesser 

Anders Sjölander, en salgssjef i twoday, har personlig erfart hvordan AI har strømlinjeformet arbeidet i flere virksomheter. Han understreker viktigheten av å ikke starte med altfor komplekse prosesser når man implementerer AI. Start med prosesser du allerede er kjent med og føler deg trygg på å forstå. 

"Når du velger prosesser, foreslår jeg å begynne med etablerte og godt dokumenterte som HR, kundeservice og spesialistroller. Disse områdene har allerede definerte rutiner og har potensiale til å dra nytte av AI-implementering for å forbedre arbeidsflyten. 

For eksempel kan AI i HR håndtere personalhåndboken og adressere vanlige spørsmål fra kolleger. I kundeservice kan AI lette håndteringen av vanlige spørsmål ved raskt og effektivt å gi svar til kundene. Til slutt kan spesialistroller i for eksempel offentlige etater dra nytte av AI for å navigere gjennom komplekse retningslinjer og lover." 

Ved å se på AI som et verdiskapende komplement snarere enn en erstatning, kan du frigjøre tid fra manuelle og repeterende oppgaver til mer innvirkningsfullt arbeid som tilfører verdi. 

"I vår egenutviklede AI-løsning, twoday AI Agent, kan brukere laste opp informasjon i ulike formater som PDF-filer, Word-filer eller URL-er, og raskt få svar på spørsmålene sine uten å måtte manuelt søke gjennom disse dokumentene. Med et av markedets mest brukervennlige grensesnitt blir AI Agent et ekstremt enkelt verktøy, som skaper verdi og effektivitet i arbeidsflyten for ulike typer roller." 

Bli med når verden er i endring og revolusjonér arbeidet ditt med twoday AI Agent 

twoday AI Agent gir rask tilgang til din bedrifts informasjon, og avlaster arbeidsmengden på tvers av ulike roller. Gjennom automatisering av oppgaver og effektivisering av prosesser frigjør den ressurser og verdifull tid, og forenkler driften for både ansatte og arbeidsgivere. 

twoday AI Agent integreres enkelt med alle eksisterende kanaler og overholder fullt ut GDPR og andre databeskyttelsesregler. I tillegg forbedrer den kundeservice ved å levere raske og presise svar på forespørsler. Dens grensesnitt muliggjør sammenkobling av forskjellige systemer, noe som gjør integrasjonen i din nåværende infrastruktur enkel. 

Med enkel implementering og tilpassbare funksjoner er twoday AI Agent en kostnadseffektiv løsning som kan hjelpe din bedrift med å forbli konkurransedyktig uten store og dyre utviklingsprosjekter. 

 • Finn spesifikk informasjon raskt fra store datamengder. 
 • Automatiser repetitive oppgaver og optimaliser arbeidsflyter. 
 • Hjelp spesialister med å takle komplekse oppgaver. 
 • Gi rask og overlegen kundeservice på alle tilgjengelige kanaler. 
 • Tren nye ansatte og gi retningslinjer og instruksjoner. 
 • Generer tekstinnhold basert på bedriftsmaterialer. 
 • Oversett informasjon fra ett språk til et annet. 

 

Relaterte artikler