Skip to content

Hvorfor bruke en konsulent som prosjektleder til digitaliseringen

Digitalisering er mer enn et IT-prosjekt, det handler om hvordan man utvikler forretningen. Formålet er å øke virksomheters verdiskapning, med IT som den sentrale muliggjøreren. Da er det viktig med god prosjektledelse.
14. des Carina Ramsøy

I Norge ligger vi helt i verdenstoppen når det gjelder digitalisering av tjenester og løsninger, men mange har fortsatt et stykke igjen å gå for å skape mer effektive digitale prosesser. Å investere i en egen prosjektgruppe for å digitalisere bedriften kan være både kostbart og tidkrevende.

Å hyre inn en konsulent som prosjektleder er som oftest det mest gunstige valget for å sikre effektivitet og fremgang, samtidig som at man skal være nytenkende. Her er tre grunner til hvorfor du bør bruke en konsulent som prosjektleder i digitaliseringsprosessen.

3 grunner til å bruke en konsulent som prosjektleder til digitaliseringen

1. Erfaring

Å lede et IT-prosjekt er ikke som å lede et hvilket som helst prosjekt. En god IT-prosjektleder er godt kjent med hva som er fallgruvene og suksessfaktorene. Skal man digitalisere en prosess nytter det ikke å ha en prosjektleder som er god på byggeprosjekter.

Skal man lede noen i en digitaliseringsprosess må man ha erfaring med IT-prosjekter. Det er ofte også en fordel om man har jobbet i et team på et IT-prosjekt som arkitekt, utvikler eller lignende. En konsulent vil kunne by på erfaring med IT-prosjekter og ha kunnskap om hvordan man skal anvende denne erfaringen i ditt prosjekt.

Å være en god prosjektleder krever mye kompetanse. Både om det faglige, samt om hvordan lede et prosjekt. En grundig forståelse av kunders behov, sammen med kunnskap om teknologi og prosjektledelse er en viktig suksessfaktor for digitaliseringen.

Fallgruvene når det kommer til valg av prosjektleder er store. Bruker du feil person kan hele prosjektet bli strukturert på feil måte. En prosjektleder har en helt avgjørende rolle for suksess. Ikk vær redd for å gjøre den investeringen, for det er ikke denne posten i budsjettet du bør spare inn på.

2. Er en del av et fagmiljø

De mest fremoverlente prosjektlederne innen IT vil som oftest søke seg til fagmiljøene innenfor prosjektledelse eller IT. Det fordi de der har muligheten til å utvikle seg innen fagområdet, samt holde seg oppdatert på trender i markedet.

Vi lever i en verden som er i hyppig endring, særlig på teknologisiden. Da er det viktig å holde seg oppdatert på de nyeste trendene. En prosjektleder som er en del av et større fagmiljø vil kontinuerlig holde seg oppdatert og har et stort nettverk de kan sparre med.

Rask tilpasning til endringene og utnyttelse av mulighetene som teknologi skaper er nødvendig for å være effektive. Dette krever kompetanse og kapasitet som en bedrift ikke nødvendigvis har i tilstrekkelig grad i egne rekker, eller muligheten til å ansette.

3. Tids- og kostnadsbesparende

Å selv gå på jakt etter noen man kan ansette som har tilstrekkelig mengde erfaring med ledelse av IT-prosjekter er en langtekkelig og krevende jobb. Ved å hyre inn en konsulent til en slik rolle vil man kunne spare seg selv og selskapet for mye tid og ressurser.

Å hyre inn en kvalifisert prosjektleder vil også kunne begrense stressnivået for den interne avdelingen som er ansvarlig for prosjektet. Ved å finne en partner man kan stole på at har den rette kompetansen vil man minimere risiko, være sikker på at kvaliteten er god og slik lette på presset for prosjektdeltakerne.

Relaterte artikler