Skip to content

5 ting du bør se etter hos en iPaaS-leverandør

Hva er iPaaS? Hva er fordelene med en iPaaS? Hva bør man se etter hos en iPaaS-leverandør? Alle disse spørsmålene svarer vi i denne artikkelen.
15. des Carina Ramsøy

Moderne virksomheter har behov for å kunne integrere systemer, skytjenester, apper og data, helst i sanntid, på en enkel og kjapp måte. De fleste er avhengige av rask tilgang til korrekt informasjon for å kunne konkurrere i dagens miljø. De må også kunne skalere når og hvor virksomheten trenger det, uten å måtte vente på at IT skal gjennomføre tidkrevende manuelle integrasjoner.

Tradisjonelt har de fleste bedrifter brukt enten manuell API-koding, en generell mellomvare eller en Service-Bus (ESB) for å lage integrasjoner. Men behovet for raskere dataflyt, bedre skalerbarhet og kortere utviklingstid tilsier at disse metodene for trege til å holde tritt med virksomhetens integrasjonsbehov.

En “integration-Platform-as-a-Service” (iPaaS) løser denne utfordringen.

Hva er iPaaS?

En iPaaS er en skybasert plattform designet for å gjøre det enkelt, standardisert og skalerbart å bygge og distribuere integrasjoner. 

Det gjør det mulig for bedrifter å utvikle et økosystem av dataintegrasjoner og applikasjonsintegrasjoner på tvers av organisasjonen og dens partnere. En iPaaS automatiserer integrasjonsprosessen med lav/ingen kode, slik at både forretningssiden og tekniske brukere kan bygge integrasjonsflyter i løpet av få minutter, ikke uker eller måneder.

En iPaaS inneholder alt som trengs for å bygge og levere integrasjoner uten å måtte kjøpe, vedlikeholde eller håndtere underliggende maskinvare, programvare, provisjonering og hosting. I motsetning til begrepet PaaS (bare en plattform) gir en iPaaS deg alle verktøyene som trengs for å integrere alle løsninger i økosystemet ditt.

På samme måte må en iPaaS ikke forveksles med SaaS (Software-as-a-Service). SaaS er en måte å levere og få tilgang til programvareapplikasjoner på gjennom skyen uten å måtte installere og vedlikeholde den. En iPaaS integrerer både SaaS-applikasjoner og applikasjoner du har on-prem eller i et tredjeparts driftsenter. 

Fordelene med iPaaS

Bedrifter velger en iPaaS-løsning fordi den:

  • Fjerner kompleksitet fra integrasjonsprosessen
  • Lar virksomheten fokusere på å koble til datakilder, store data, forskjellige applikasjoner, IoT-enheter, forretningsprosesser og tjenester der det er nødvendig
  • Muliggjør integrasjoner uavhengig av hvor data befinner seg, enten på stedet eller i en offentlig, privat eller hybrid sky
  • Forenkler automatisering av arbeidsflyten ved å koble datasiloer og vanlig brukte forretningsapper, som Salesforce og SAP, til data og apper som er nødvendige for å strømlinjeforme arbeidsflyter (som igjen setter fart på virksomheten)
  • Gjør det enklere og enklere å administrere integrasjoner i en sterkt regulert bransje, for eksempel finansielle tjenester eller helsetjenester
  • Muliggjør datasynkronisering for sanntidsdataoppdateringer og beslutningstaking
  • Er kostnadseffektiv, med betal-for-bruk eller månedlige abonnementspriser

Guide: Kom i gang med iPaaS. Ferdigstill integrasjonsprosjektene dine 10x raskere. Last den ned her!

 

5 ting å se etter i en iPaaS-leverandør

Markedet for iPaaS har flere leverandører som tilbyr en rekke funksjoner, funksjonaliteter og ferdigpakkede kontakter – men ikke alle leverandørers produkter er like. Her er hva du bør spørre når du evaluerer iPaaS-leverandører.

1. Er plattformen bedriftsklar? 

En applikasjons- og dataintegrasjonsplattform må være bedriftsklar og i stand til å støtte de raskt skiftende, ekspanderende behovene til en global virksomhet og et dynamisk økosystem. Den skal tilby fleksibel levering, bulkdatabevegelse, høy tilgjengelighet, skyapplikasjonssikkerhet, ende-til-ende revisjonsspor, geo-redundans og geo-fencing, koble til integrasjonsapplikasjonene og dataøkosystemet, og være selvoppgraderende på stedet. og skyprogramvare.

2. Tilbyr den selvbetjening for alle?

De fleste teknologier for applikasjonsintegrasjon og dataintegrering er kun bygd for utviklere. Men en god integrasjonsteknologi vil gi alle brukere, uavhengig av tekniske ferdigheter, mulighet til å
skape integrasjoner og utnytte muligheter på tvers av organisasjonen. En iPaaS som fokuserer på selvbetjening bør tilby brukervennlighet; et rikt, skybasert brukergrensesnitt; én plattform for alle typer arbeidsflyter, snap-and-assembly pipeline flows, avansert overvåking, støtte og ressurser, og kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML).


3. Støtter iPaaS-leverandøren dine bruker caser?

En iPaaS-integrasjonsløsning skal kunne håndtere skyintegrasjon, hybridintegrasjon, dataintegrasjon, applikasjonsintegrasjon og enhver kompleks integrasjon for å drive digital transformasjon og automatisering på tvers av bedriften. Den bør integrere flere endepunkter, inkludert eldre endepunkter, noe få løsninger gjør. Den riktige iPaaS-en vil tilby hundrevis av forhåndsbygde kontakter, ha et Java-programvareutviklingssett (SDK) og muligheten til å koble sammen flere distribusjonsmiljøer.

4. Er teknologien moderne? 

Den riktige applikasjons- oghar en moderne arkitektur som kan håndtere både eldre og skybaserte distribusjonsmiljøer. Plattformen kan samarbeide med dagens teknologi og  brukes til å lage nye data-, applikasjons- og prosessintegrasjoner når det er nødvendig. iPaaS skal tilby en 100 % REST-basert API-arkitektur, lokal- og skydistribusjonsparitet, elastisk utskaleringsarkitektur, multi-tenancy, API-beredskap, API-administrasjon, innebygd støtte for polystrukturerte data, forhåndsbygde funksjoner for ASCII, EBCDIC og andre vanlige formater, flere integrasjonsmoduser og Big data og IoT-integrasjon.

5. Tilbyr den høy ytelse også med den laveste TCO? 

Den riktige applikasjons- og dataintegrasjonsløsningen for deg bør gi umiddelbar verdi, ekspandere til nye områder for å gi kostnadsbesparelser og lavere “total cost of ownership” (TCO) på flere måter. Dette inkluderer mindre tid og færre “full-time employees” (FTE) til å bygge, administrere og oppdatere individuelle integrasjoner og pipelines, ettersom bruksendringer og applikasjoner oppdateres. Systemiske effektivitetsgevinster gjennom nyfunne samarbeidsevner, gjennom deling, gjenbruk og delt utvikling i sanntid. Lavere kostnad for å erstatte eldre teknologi ved å støtte eldre teknologier (som ETL, ESB, filoverføringsprotokoll [FTP] og XML) innenfor det nye integrasjonsparadigmet, samt data lagret lokalt og i skyen.

Til slutt er det verdt å merke seg om leverandøren er nevnt i Gartner Magic Quadrant. Gartner gir god innsikt i styrkene og vekstbehovene til store iPaaS-aktører. Informasjonen deres vil gi detaljert innsikt i hvilken leverandør som passer best for din virksomhet og hvordan leverandørens vekstbane kan stemme (eller ikke) med hvor bedriften din er på vei.

Guide: Kom i gang med iPaaS. Ferdigstill integrasjonsprosjektene dine 10x raskere. Last den ned her!

Relaterte artikler