Skip to content

Under UX-paraplyen: Møt Jasmin

Under UX-paraplyen skal gi deg som leser et innblikk i hvordan livet som UX-designer i twoday er. Mange er usikre på hva rollen innebærer, og vi tenkte det kunne være interessant å komme under huden på de flinke designerne vi har.
14. des Carina Ramsøy

I dagens utgave skal vi snakke med Jasmin. Jasmin er 30 år og bor i Slemmestad. Hun begynte å jobbe som UX designer i twoday i 2016. 

 

Jasmin, beskriv deg selv med tre ord.

Kreativ, løsningsorientert og effektiv.

Hva drev deg til en karriere innenfor UX?

Åh, interessen for UX startet da jeg gikk på Høgskolen og vi hadde faget prototyping. Jeg husker godt da vi skulle komme opp med en løsning som forenklet hverdagen til eldre på eldresenter. Vi laget prototype på en pad som lot de eldre kommunisere med familiemedlemmer. Løsningen skulle være enkel for de eldre å bruke uten hjelp, og tanken var at familiemedlemmer kunne sende bilder hjemmefra så de kunne følge med på hverdagene deres.

Jeg hadde selv jobbet på et eldresenter og husket at de ofte var ensomme og savnet besøk av familien. Dette kunne være et hjelpemiddel så de eldre følte seg mer inkludert og savnet ble mindre. Jeg elsket tanken på å kunne skape løsninger som forenklet livet og hverdagen til folk. Så det tok ikke lang tid før jeg fant min retning og hjertesak.

Vil du jobbe som UX-designer? Vi har ledig stilling som UX-designer i twoday! 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

I det prosjektet jeg jobber i nå så har jeg vært så heldig å få jobbe med ulike løsninger. Dagen starter med at jeg henter meg en kaffe, sjekker timeplanen og er med på standup de dagene vi har det. Eller så åpner jeg Figma som er verktøyet jeg bruker for å utvikle skisser. Der lager jeg ulike skjermbilder som jeg deretter tar med meg i møtene for å diskutere løsningene og behovene. Arbeidsdagen består av en del møter for å ta avklaringer og sikre at behovene blir ivaretatt. Noen dager utvikles skissene i arbeidsmøter med kunden og utviklerne. Det går en del kaffe i løpet av en arbeidsdag. 

Vi sitter jo ofte i team når vi er ute i prosjekter. Hvordan engasjerer du teamet ditt i arbeidet du gjør?

Den viktigste jobben er å få teamet til å se på løsningen som et felles mål eller prosjekt. Og få teamet til å føle at de også eier designet. Vi ønsker alle å utvikle en god løsning og da er tilbakemeldinger fra teamet ekstremt viktig. Det at man kan utvikle skjermbildene i møter sammen med teamet er også med på å skape engasjement. Vi er alle en del av et team som jobber sammen mot et felles mål. Og felles kaffepauser er gull verdt! Da får man tid til å skravle litt utenom og det gir gode vibber på jobb. 

Hvis du skal være helt gæren og kan lage ABSOLUTT hva du vil. Hva ville du laget?

Oi! Det var et spennende spørsmål. Kanskje en magisk seng for barn og småbarnsforeldre som gjør at alle sover godt hele natten. Haha, dere hører kanskje at jeg er en småbarnsmor med mangel på søvn ja. Kreativiteten kom ikke så godt frem her nei.

Herlig! Tusen takk Jasmin. Aller siste nå før jeg ruller av gårde, har du et råd til de som vurderer å leie inn en UX-designer?

Gjør det før det er forsent! En UX-designer vil hjelpe deg med å forstå de faktiske behovene til brukerne og sørge for at disse ivaretas i utviklingen. Det å kunne utvikle tidlige skisser vil også gjøre det enklere å visualisere hvordan løsningen faktisk vil se ut og fungere. Dette gjør at man unngår misforståelser og det er lettere å gjøre endringer ved behov. Brukertester er også en viktig del i utviklingen av en løsning. Dette kan en UX-designer hjelpe til med å fasilitere og gir god innsikt i hva som fungerer og ikke! 

Bli Jasmin sin kollega! Vi søker UX-designer! Sjekk ut ledig stilling som UX-designer.

 

Relaterte artikler