Skip to content

Hva er en dataplattform?

En dataplattform lar deg innhente, behandle, lagre og tilgjengeliggjøre data. En moderne dataplattform kan raskt sammenstille, integrere og distribuere dine data. Den automatiser jobber, håndterer samtidighet og forholder seg til flere typer datalagre slik som databaser, datavarehus, data lake med flere. 


En dataplattform er ikke bare en teknisk løsning; men en strategisk investering som frigjør potensialet til virksomhetens data. Twoday lager robuste, sikre og skalerbare plattformer som lar virksomheter effektivt lagre, behandle og forstå store datamengder. Vårt erfarne team samarbeider tett med hver klient for å lage skreddersydde løsninger ved hjelp av moderne teknologi, enten det er en skybasert plattform, datavarehus eller stordataløsning.

Mann i sort skjorte sitter og smiler

Hva er hovedmålene til en dataplattform?

Noen dataplattformer leveres som en skybasert tjeneste (iPaaS - Integration Platform as a Service), noen leveres som SaaS (Software as a Service), og andre igjen er hybrid eller on-prem, hvis man av praktiske eller lovmessige årsaker må behandle data lokalt. 

Integrasjon mellom datakilder og datafangst fra disse. Ofte i sanntid eller nær sanntid
Sammenstilling av data fra alle datakilder på rådataformat
Datakvalitet, kontroll og korreksjon
Semantisk lag, governance og sporbarhet
Tilgjengeliggjøring av data: rådataformat fra data sciences og og forretningsmodellert format for selvbetjent datavisualisering
Tilpassing til bedriftens vokabular, hierarki, definisjoner og felles utregninger

twoday hjelper deg med dataplattform

twoday har lang erfaring med integrasjon av data og datasystemer gjennom ledende business intelligence-verktøy og moderne dataplattformer. Vi hjelper med datafangst, sammenstilling, kvalitetskontroll og oppdateringslogikk slik at informasjonen registreres kun én gang, og resten automatiseres.

 

Vi leverer dataplattform fra de ledende leverandørene på markedet

Trykk på logoen under for å lese mer om produktet.

Relevante webinarer om dataplattform

Relevante artikler

Bilde med en PC-skjerm og en dame som jobber i bakgrunnen

Hva innebærer en moderne dataplattform?

Virksomheter i dag tar i økende grad eksisterende data i bruk for å skape verdier. I denne artikkelen diskuterer vi aspektene og de tekniske komplikasjonene som må adresseres i arbeidet med å bygge en dataarkitektur.

Dame som sitter foran en PC-skjerm og koder

Sikker dataplattform: to tiltak som sikrer databasen din

Det er enkelt å sette opp en dataplattform i Azure, men det er ikke like enkelt å sette den opp trygt og sikkert. I denne artikkelen tar vi for oss hvordan Azure SQL server kan settes opp på en trygg måte. 

Bilde av en dame med en ipad i hånen og en mann i bakgrunn

Hva er Microsoft Fabric?

I denne artikkelen dykker vi ned i Microsofts nye helhetlige Software as a Service (SaaS) produkt, nemlig Microsoft Fabric. Vi lærer om denne alt-i-ett-analyseløsningen som skal revolusjonere måten vi håndterer og drar nytte av data og innsikt på.

Utforsk våre relaterte tjenester

Vil du vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med dataplattform?

Trine Bjertnæs

Head of Sales
trine.bjertnas@twoday.com
995 72 995