Skip to content

Hvorfor bør din bedrift vurdere AWS som skyplattform?

På overflaten vil mange av skyleverandørene i dag se relativt like ut. Går du i dybden finner du ut hvilke som er de beste. Sjekk ut hvorfor AWS trekkes frem som en ledende skyleverandør.
14. des Andreas Remøy
Dame som står og lener seg inntil en vegg og holder på en PC

Amazon Web Services (AWS) er verdens mest adopterte skyplattform og tilbyr et bredt utvalg av tjenester innenfor blant annet databehandling, lagring, maskinlæring og kunstig intelligens.

I 2021 ble AWS for ellevte året på rad rangert som den beste skyplattformen i Gartner Magic Quadrant for Cloud Infrastructure and Platform Services.

Hvert år publiserer Gartner en rapport som kartlegger flere leverandører innen markedet for Cloud Infrastructure and Platform Services. På overflaten vil mange av skyleverandørene i dag se relativt like ut. Alle tilbyr virtuelle maskiner, administrerte container-tjenester og administrerte databaser gjennom PaaS-tilbud. De ulike prismodellene har også blitt likere med årene. Ulikhetene, i følge Gartner, finner man ved å gå under overflaten og se nærmere på arkitekturen, implementeringen og driften.

Gartner-2021-600x623

Kilde: Gartner juli 2021

AWS som en ledende skyleverandør

AWS er definert som en ledende skyleverandør i Gartner-rapporten. Noe av begrunnelsen til Gartner er at AWS er en bred tilbyder av IT-tjenester, da spesielt innen skytjenester, innenfor et bredt kundesegment. Gartner trekker frem spesielt tre styrker:
 
Engineering supply chain: AWS sitter på tung ingeniør-kompetanse som de bruker til å innovere innen mange områder. De har for eksempel designet egne CPU-er som tilbyr bedre pris og ytelse enn andre motparter. Med denne investeringen får de en egen forsyningskjede, i en tid hvor CPU-er er mangelvare, som gir selskapet store fordeler sammenlignet med andre tilbydere i markedet.
 
Store finansielle forpliktelser: AWS fortsetter å være størst i markedet og får stadig nye avtaler med et bredt spekter av organisasjoner, både store og små. Selskapets økende markedsandel reflekterer dette.
 
En innovativ leder: AWS sitter i førersetet når det gjelder innovasjon i markedet. Som en følge av dette har AWS et vesentlig bredere kundesegment enn konkurrentene som igjen fører til at de lettere kan fortsette å innovere. 
 
 

3 grunner til å velge AWS som skyplattform

Sikkerhet

Infrastrukturen til AWS er bygd for å tilfredsstille sikkerhetskravene for blant annet det militære, globale banker og andre organisasjoner som setter ekstra høye krav til sikkerhet. Dette støttes opp av et stort utvalg av sikkerhetsverktøy, med 230 tjenester og features knyttet mot sikkerhet, compliance og governance. AWS tilbyr identity and access management (IAM) tjenester uten ekstra kostnad så man enkelt kan sikre ressurser på plattformen og enkelt administrere tilganger. 

Global dekning

AWS er representert over hele verden, og øker stadig antall datasentre. Å ha datasentre i nærheten betyr lavere forsinkelse og bedre tilgang til AWS sine tjenester. I 2022 skal AWS åpne lokasjoner i Norge, Danmark og Finland.

Rikest på funksjonalitet

AWS har et betydelig utvalg av tjenester og funksjoner – fra infrastruktur teknologier som databehandling, lagring og databaser – til nye teknologier, som maskinlæring og kunstig intelligens, data lakes, analyser og IoT. Dette gjør det raskere, enklere og mer kostnadseffektivt å flytte eksisterende applikasjoner til skyen og bygge nesten alt du kan forestille deg.

New call-to-action

Relaterte artikler