Skip to content

Derfor bør du ha produktvideoer i nettbutikken din

Kraften i produktvideoer går utover bare markedsføring eller produktinformasjon. Produktvideoer har potensial til å transformere nettbutikken din og påvirke bunnlinjen. Vi har samlet de viktigste og målbare fordelene med produktvideoer i e-handel.
26. okt twoday
Nærbilde av en mann i beige jakke som sitter og smiler

Kraften i produktvideoer går utover bare markedsføring eller produktinformasjon. Fra å øke kundenes engasjement til å øke konverteringer og gjennomsnittlig ordreverdi, har produktvideoer potensial til å transformere nettbutikken din og ha stor innvirkning på bunnlinjen.

La oss utforske de målbare fordelene med produktvideoer i e-handel for å oppdage hvordan de kan forbedre ytelsen til din nettbutikk og maksimere avkastningen på dine markedsføringsinvesteringer.

Produktvideoer skaper engasjement

Produktvideoer gir langsiktig suksess. Å fange publikum med interessante og informative produktsider lønner seg. 80 % av oss bruker video som en del av kjøpsprosessen, da særlig når vi ønsker mer informasjon om et produkt. Videoer har en overbevisende effekt, forlenger besøkstiden og er en ypperlig plattform om man vil vise frem flere tilbud og produkter.

Reduserer fluktfrekvensen / bounce rate

Senk fluktfrekvensen / bounce raten med produktvideoer. Ved å fange besøkende med dynamisk, informativt og engasjerende innhold, beholder videoen kundenes interesse. Nettsteder med produktvideo har opplevd en reduksjon i fluktfrekvensen på hele 33,5 %. 

Øker tiden kundene bruker på nettstedet

Når brukerne bruker mer tid på å engasjere seg med innholdet ditt og lære om produktene dine, bruker de mer tid i nettbutikken din. Seere av produktvideoer har også vist en tendens til å besøke flere sider per økt inne på samme nettsted og blir dermed eksponert for flere produkter. Data fra selskapet Videoly viser at brukere ser i gjennomsnitt på produktvideoer i 64 sekunder. Avhengig av trafikk og antall videoer du har i nettbutikken din, vil dette bety en markant økning i tiden kundene bruker på nettstedet ditt.

Forstå verdien av økt engasjement

1. Bedre markedsføringsavkastning

En reduksjon i fluktfrekvensen / bounce raten er spesielt viktig for betalt trafikk, da du i utgangspunktet betaler for hvert besøk. Når besøkende holder seg engasjert på nettstedet ditt, øker sannsynligheten for at de vil konvertere, noe som vil øke din markedsføringsavkastning. 

2. Bedre rangering i søkemotorer

Søkemotorer som Google tar hensyn til brukerengasjement når de bestemmer rangerer i søk. I tillegg prioriterer mange søkemotorer nettsteder med rikt multimedia innhold, inkludert videoer. Dermed er det en vinn-vinn situasjon å legge til videoinnhold. En lavere fluktfrekvens / bounce rate signaliserer at ditt nettsted oppfattes verdifullt for brukere, noe som kan føre til forbedrede rangeringer i søkemotorer og økt organisk trafikk.

3. Bedre kundeopplevelse

Engasjerende, relevant og rettidig produktinformasjon skaper en positiv opplevelse og øker kundetilfredsheten. Velinformerte kunder tar også ofte bedre kjøpsbeslutninger, noe som betyr større sannsynlighet for at de er fornøyd med det kjøpte produktet og mindre sjanse for at de returnerer det senere.

4. Økning i gjennomsnittlig ordreverdi

Produktvideoer forbedrer den generelle shoppingopplevelsen og øker sjansen for at kundene kjøper flere produkter. Dermed øker også den gjennomsnittlige ordreverdien til nettbutikken din.

Gevinst: Få fordelene av økt kundetilfredshet og ordreverdi

1. Økt inntekt

Høyere konverteringsrate og økt ordreverdi bidrar direkte til en økning i total inntekt for ikke å nevne hva en økning i begge kan potensielt gjøre for bunnlinjen din.

2. Økt kundeverdi over tid

Med flere konverteringer og en høyere ordreverdi kan bedrifter øke den totale verdien som utledes fra hver kunde, noe som fører til en økt kundeverdi over tid og sterkere langsiktige kundeforhold. 

3. Muligheter for oppsalg og kryssalg

En høyere ordreverdi kan indikere at kundene dine er mer mottakelige for oppsalgs- og kryssalgstiltak. 

4. Unngå byrden av manuelle videostyringskostnader

Mens integrering av produktvideoer i e-handelsstrategien din er essensielt, er det verdt å vurdere kostnadene. Manuelt søk og innbygging av videoer på produktsider kan være tidkrevende og kostbart. Automatisering er veien å gå hvis du ønsker å maksimere effektiviteten og få en synlig innvirkning på bunnlinjen din.

 

Yter din nettbutikk optimalt? Kontakt oss for å avdekke de konkrete fordelene med produktvideoer for din nettbutikk!

 

Relaterte artikler