Skip to content
twoday

Tranter byttet forretningssystem ved hjelp av TimeXtender

Kundecase

Da twoday startet opp prosjektet hos Tranter skulle de skifte forretningssystem fra Mapics til IFS. Ved å bruke TimeXtender kunne Tranter enkelt migrere data fra det gamle ERP-systemet til det nye.

 

Automatisere, kontrollere og forbedre datakvaliteten

Før overgangen til IFS som forretningssystem trengte Tranter å få bedre oversikt over dataene sine. Ved å bruke TimeXtender til å migrere data fra det gamle ERP-systemet til det nye, har prosessen vært enkel og effektiv. TimeXtender har automatisert, kontrollert og forbedret datakvaliteten.

Mangelen på et sentralisert system påvirket styringen av masterdataene

Tranter hadde hundrevis av ulike rapporter og savnet et sentralisert system for å holde orden på masterdataene sine.

Analysebehovene ble dekket av en svært gammel analyseløsning, og det var ikke mulig å få tilgang til de bearbeidede og analyseklare dataene fra noe annet verktøy enn det verktøyet som Tranter brukte på den tiden.

Dette førte til at organisasjonen ikke hadde en måte å dele dataene sine på tvers av alle avdelinger og teams, og dermed jobbet forskjellige deler av organisasjonen med ulike definisjoner, rapporter og nøkkeltall.

Et menneske skriver på et tastatur
twoday

twoday har bistått med rådgivning og implementering 

twoday har bistått Tranter på flere områder, både med rådgivning og implementering av løsninger.  

Da vi begynte prosjektet hos Tranter var de i prosessen med å skifte forretningssystem fra Mapics til IFS. For å få bedre kontroll over dataene sine allerede før byttet av forretningssystem, var det nødvendig for Tranter å implementere en datalagringsløsning for å kunne automatisere prosessen og klargjøre dataene for analyse.

Basert på dette anbefalte vi fra twoday å velge TimeXtender, som er et moderne automatiseringsverktøy for å bygge datavarehus uten å skrive kode.

Siden det var forventet at byttet av forretningssystem ville ta lang, startet vi først et Business Intelligence-prosjekt mot det gamle systemet, Mapics. Hovedmålet var å modernisere den eldre BI-løsningen og gi organisasjonen ulike visualiseringer som kunne hjelpe med beslutningstakingen.

Tranters analysebehov skulle sentraliseres og oppfylles i løpet av bytteprosessen, delvis for at hele organisasjonen skulle få bedre kjennskap til dataene sine.  

Med TimeXtender kan man bygge “én versjon av sannheten”, slik at ulike deler av organisasjonen ikke sitter med helt egne definisjoner, rapporter og nøkkeltall. Dette var en av utfordringene vi i twoday hjalp Tranter med.

Ved å få bedre oversikt over dataene sine med hjelp av TimeXtender allerede før forretningssystembyttet, ville det bli enklere å stille krav og holde orden på det nye systemet.

Utrullingen av TimeXtender skjedde samtidig med lanseringen av det nye ERP-systemet, og TimeXtender er et svært raskt verktøy for denne typen prosesser. Å ha TimeXtender på plass ga støtte for distribusjonen til det nye forretningssystemet. TimeXtender ble brukt til å generere dataene som skulle importeres til IFS, noe som gjorde migreringen automatisert, kontrollert og effektiv. Vi hentet ut data fra Mapics og ryddet i dataen for å forbedre kvaliteten: vi fjernet duplikater, ryddet opp i dataformatet og fjernet gammel data som ikke lenger var nødvendig.

Når overgangen til det nye ERP-systemet IFS er fullført, vil vi gå tilbake til mer tradisjonelle BI-prosjekter. Vi vil fortsette å bygge et datavarehus mot det nye systemet på samme måte som vi bygde datavarehuset mot Mapics i det forrige prosjektet.

Tranter drar nytte av sentralisert tilgang til data

Vi brukte TimeXtender for å hjelpe Tranter med å sentralisere masterdataene sine og forberede seg til overgangen fra Mapics til IFS som forretningssystem.  

Ved å bruke TimeXtender for å skape “én versjon av sannheten”, kunne vi hjelpe organisasjonen med å unngå problemet med ulike definisjoner, rapporter og nøkkeltall, som igjen gjorde det enklere å håndtere krav og datahåndtering i det nye systemet.

Å bruke TimeXtender for å støtte migrering av data fra Mapics til IFS har også vært effektivt for å automatisere, kontrollere og forbedre datakvaliteten. Ved å fortsette å bygge et datavarehus på samme måte som vi gjorde med Mapics i det første prosjektet, kan Tranter fortsette å dra nytte av sentralisert tilgang til data og unngå problemer med ulike definisjoner og rapporter i fremtiden.

To mennesker sitter og jobber

Dette er Tranter

Tranter er en global produsent av paknings- og sveisede platevarmevekslere for bruk i en rekke ulike bransjer. Vi hjelper til med å implementere en ny salgsmetodikk, salgsprosess, markedsprosess og Microsoft Dynamics CRM i en rekke markeder i Europa.

Tranter

twoday

Vil du vite mer om å bytte forretningssystem?

twoday er en av Nordens ledende aktører innen Business Intelligence, avansert analyse, datahåndtering og dataintegrasjoner. Kontakt oss ved å fylle ut skjemaet under, så finner vi et tidspunkt som passer deg!

Trine Bjertnæs

Head of Sales
trine.bjertnas@twoday.com
995 72 995