Skip to content
twoday

Integrasjoner og teknisk arkitektur

En nettbutikk er ikke lenger et lite system som kjører for seg selv, men ofte en viktig og velintegrert del av bedriften. Vår erfaring er at veldig mange bedrifter opplever det som krevende å forholde seg til stadig mer komplekse, distribuerte systemer. Kortsiktige valg basert på begrenset innsikt får ofte langsiktige konsekvenser.  


Gjennom et samarbeid med oss får du hjelp til å velge de løsningene og tjenestene som passer best for deg. Vi sikrer at du har de riktige integrasjonene, og du slipper å forholde deg til mange leverandører og interessenter.

dame i trapp med lys 2500x
looking at eachother working laptop -1500x


Hva 
er rollen til en arkitekt?

Arkitektene har en viktig rolle gjennom hele transformasjonen av din e-handelsløsning. I starten gjennomføres det en helhetlig vurdering av den initielle systemarkitekturen – det som allerede finnes. Dette er ikke nødvendigvis begrenset til e-handel.

Gjennom et tett samarbeid med nøkkelpersoner utforskes det, og gjerne dokumenteres hvilke systemer som brukes i dag, hvordan de samhandler, hvilken data de har eierskap til og hvilket formål de tjener. Den dyptgående innsikten danner et grunnlag for gode beslutninger.


Er du midt i et PIM-prosjekt, eller skal du begynne et?

Da bør du bruke denne sjekklisten for å danne deg det aller beste grunnlaget for prosjektet. Med 36 spørsmål fordelt på 4 temaer, hjelper sjekklisten deg med å identifisere hvilke PIM-behov din bedrift har.

Lykke til!

Målbildearkitektur

Med godt kjennskap til deres mål, visjoner, ønsker, krav og rammer, utarbeides det et forslag til målbildearkitektur. Her vurderer arkitekten blant annet: 

  • Hvordan systemlandskapet bør se ut 
  • Hvilke systemer som bør inngå i systemlandskapet 
  • Hvordan enkeltsystemene skal integreres 
  • Hvor data skal lagres 
  • Hvordan systemet skal ivareta de ikke-funksjonelle krav, som for eksempel sikkerhet

Typisk vil en nettbutikk være integrert med et ERP-system, et PIM-system, betalings- og fraktløsninger og kundeklubb, for å nevne noen.

4 konsulenter snakker rundt bord 2500x (1)

Gode prosesser og tydelig kommunikasjon

Digitalisering handler ikke bare om systemer, men i stor grad om prosesser. For mange virker det unaturlig å vurdere interne prosesser med et kritisk blikk. Med sin helhetsforståelse er våre arkitekter nyttige utfordrere av etablerte og manuelle prosesser, samt gode sparringspartnere i optimalisering og automatisering av disse. 

Et viktig aspekt av arkitektens bidrag er å tilrettelegge for en tydelig kommunikasjon mellom alle involverte. Derfor befinner ofte våre arkitekter seg i et krysningspunkt mellom forretning, utviklingsteam og andre leverandører.

Beslutningsgrunnlag som sammenstiller alternative tilnærminger til strategisk viktige avgjørelser utarbeides ofte av arkitekter, for å sikre kompetente valg. I tillegg, for å ivareta know-how, tilrettelegges det for dokumentasjon av løsningen gjennom hele prosessen. 

Ved å involvere en av våre arkitekter vil dere:
1.

Forstå helhetsbildet

2.

Sikre en tydelig kommunikasjon

3.

Tilrettelegge for kompetente beslutninger

4.

Optimalisere og automatisere prosesser

5.

Etablere pålitelige systemintegrasjoner

6.

Lage fremtidsrettede løsninger

Gode integrasjoner som sikrer en optimal flyt

Løsningsarkitektene våre sørger for en optimal flyt mellom alle systemer. Våre arkitekter har bred kompetanse og lang erfaring med ulike strategier for integrasjon, i tillegg til bred kompetanse innen ledende digitale handelsplattformer. 

En omnikanal-løsning er avhengig av gode integrasjoner for å lykkes i markedet. Som regel ønsker man å integrere med et ERP, betaling, frakt, kundeklubb og lojalitetsløsninger, for å nevne noen. 

Vi har erfaring med integrasjon med typiske ERP-løsninger som for eksempel Visma.NET, Visma Business, Visma Global, Visma Enterprise, Visma e-conomic, Visma eAccounting, Mamut, Tripletex, Navision, Salesforce, Microsoft Dynamics, SAP, 24/7 Office og mer. 

Aktuelt

Vil du vite mer?

Mona Eng

Head of Digital Growth
mona.eng@twoday.com 
90670655

Mona har jobbet med dataintegrasjon, analyse og forretningsløsninger i en årrekke.

Kontakt Mona for en prat, enten ved å fylle ut skjemaet, eller ved å booke tid i hennes kalender.

Book tid her

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg.