Skip to content

Utfordringen

En ineffektiv dataplattform

Factoringgruppen er en datadrevet organisasjon som streber etter å alltid arbeide smart og effektivt. Data har alltid vært en viktig del av deres beslutningsgrunnlag.

I rundt syv år har Qlik Sense skapt grunnlaget for Factoringsgruppens datainnsamling, men on-prem-løsningen som ble brukt begynte å bli foreldet. Dataplattformen måtte oppdateres manuelt, noe de verken hadde ressurser og tid til.

Tre damer sitter og ser på en PC-skjerm

“Data er en naturlig del av vår virksomhet i hvordan vi jobber smart og effektivt for å kunne gi best mulig service til kundene. Da vi innså at vi måtte bygge om vår løsning for dataanalyse, følte vi at twoday var en trygg partner som kunne gjennomføre hele prosjektet med oss.” 

  • Erik Finné, CIO & produkteier hos Factoringgruppen

Løsningen

Qlik Cloud   

Factoringgruppen valgte, med hjelp fra twoday som de har samarbeidet med i flere år, å migrere til SaaS-versjonen av Qlik Sense – Qlik Cloud. Selv om de vurderte andre løsninger, ble Qlik Cloud et trygt valg da de i flere år har vært fornøyde med Qlik Sense. For å kunne unytte verktøyet maksimalt, valgte Factoringgruppen også å delta på en tre-dagers opplæring i datamodellering hos twoday. 

Tilpasset opplæring for medarbeiderne

Opplæringen ble holdt av Sebastian Ashby, BI-konsulent hos twoday, og ble gjennomført på twodays kontor i Gøteborg.

Under opplæringen gikk Sebastian gjennom hvordan Qliks rammeverk er bygget opp og hvordan datamodellering brukes generelt. De så på hva som er unikt for Qlik når det gjelder datamodellering, og de lærte å lage egne apper og koble dem til et bredt spekter av datakilder som for eksempel Excel, CSV og XML-filer. De fire medarbeiderne fra Factoringgruppen lærte også hvordan man oppretter direkte tilkoblinger til databaser både i appene og generelt, og hvordan man koder i Qliks eget kodespråk og tilhørende beste praksiser.

Sebastian lærte også bort hvordan man filtrerer tabeller, oppretter nye kolonner, mappingstabeller og mange andre funksjoner. Med hjelp av datatilkoblinger og koding fikk Factoringgruppen generere egne datamodeller som deretter kunne brukes til å visualisere data.

Flere mennesker sitter på hver sin PC i et rom

Resultatet

Større bruksområde

En av de største forskjellene etter overgangen til Qlik Cloud er at Factoringgruppen nå helt slipper vedlikehold av QlikSense, noe som sparer tid for medarbeiderne. Samtidig får de også ta del i alle nyhetene i programmet når de slippes. I dag kan flere medarbeidere enn tidligere bruke dataplattformen til ulike formål, blant annet innen salg og forretningsutvikling.

Om Factoringgruppen

 

I 15 år har Factoringgruppen vokst med sine kunder. Ved å kjøpe bedrifters fakturaer er de en langsiktig partner som avlaster og bygger gode relasjoner til sine kunders kunder. Som bedriftseier og kunde hos Factoringgruppen trenger man aldri bekymre seg for innbetalinger, kredittider, likviditet eller fakturatrøbbel.

 

Factoringgruppen logga

 

Kontakt oss

Har du noen spørsmål angående twoday eller våre tjenester, er du velkommen til å ta kontakt med oss! Fyll inn din informasjon i skjemaet, så tar vi kontakt med deg så snart vi kan.