Skip to content

5 tips for å utvikle en vellykket AI-strategi for din virksomhet

For å best mulig utvikle en vellykket AI-strategi, kreves det en tydelig forståelse av virksomhetens forretningsmål, ressurser og nåværende tekniske evner. I denne artikkelen gir vi deg 5 tips om hvordan du kan utvikle en effektiv AI-strategi for din bedrift, samt eksempler på bruksområder for AI-funksjonalitet.
24. apr Carina Ramsøy

5 tips for å skape en vellykket AI-strategi for din virksomhet

 1. Forstå dine forretningsbehov og mål
  Det første steget er å danne en klar forståelse av hva du ønsker å oppnå med din AI-strategi. Gjennomfør en vurdering av dine forretningsbehov, utfordringer og langsiktige mål. Dette vil hjelpe deg med å identifisere områder der AI kan ha størst innvirkning.

 2. Definer din AI-visjon
  Din AI-visjon bør tilpasses dine forretningsmål og beskrive hvordan implementering av AI kan hjelpe deg med å oppnå disse målene. Denne visjonen bør være tydelig, kortfattet og lett å forstå for alle i organisasjonen.

 3. Identifiser ressurser
  Analyser dine nåværende tekniske ferdigheter, infrastruktur og tilgjengelige data. Dette vil hjelpe deg med å identifisere mangler og områder som trenger forbedring. Det kan også være verdt å vurdere dine ansattes kunnskap og ferdigheter innen AI, for å kunne ta beslutninger om eventuelle behov for opplæring eller nyansettelser.

 4. Identifiser AI-muligheter
  Etter å ha vurdert dine forretningsbehov og nåværende ressurser, identifiser spesifikke oppgaver eller prosesser som kan implementeres eller forbedres ved hjelp av AI. Dette kan inkludere alt fra å automatisere repetitive oppgaver og lette beslutningsprosesser, til å optimalisere kundeopplevelsen på deres nettsted.

 5. Definer bruksområder for AI
  Definer mulige bruksområder for AI ved hjelp av de mulighetene du har kommet frem til. Disse bør også inkludere målsettinger, hvilken AI-teknologi som skal brukes, nødvendige data, forventede resultater og en plan for å måle resultater etter implementering.

Kampanjetilbud: 3 timer workshop med twoday AI Agent

 

¨Eksempler på bruksområder for AI:

Innholdshåndtering

 • Generere tekstinnhold for bedriftens blogg
  For bedrifter som har mye produktinformasjon, men trenger hjelp til å øke trafikken til nettstedet sitt, er bedriftens blogg en utmerket kanal for å spre informasjon til kundene sine, samtidig som den øker synligheten og søkemotoroptimaliseringen. Ved hjelp av AI kan bedrifter raskt og enkelt produsere og oversette tekstinnhold, og betydelig redusere manuelt arbeid for for eksempel markedsavdelingen eller andre spesialistroller.
 • Generer materiale for opplæring
  For bedrifter som tilbyr onlinekurs for eksternt eller internt bruk, er utviklingen av kursmateriell ofte en tidkrevende oppgave. Med AI kan bedrifter effektivt generere innhold som læremateriell, spørsmål og svar eller manus for instruksjonsvideoer, noe som muliggjør en raskere lansering av nye kurs og reduserer behovet for manuelt arbeid.
 • Generere protokoller og rapporter
  Ved hjelp av AI kan bedrifter mer effektivt generere innhold til rapporter og andre omfattende tekstdokumenter, noe som også kan være gunstig ved oppsummering av kundemøter eller lignende. AI er også et verdifullt verktøy for å effektivisere bedriftens internkommunikasjon, og kan brukes til å oppsummere innhold for eksempel retningslinjer, protokoller og forretningsplaner.

Intern IT-support og kundeservice

 • Intern IT-support
  Ved å implementere AI-funksjonalitet på bedriftens intranett kan personalet raskt og enkelt få svar på spørsmål knyttet til IT-support, noe som letter arbeidsbyrden for IT-avdelingen.
 • Kundeservice
  Ved å implementere AI-funksjonalitet på bedriftens nettsted kan dere tilby effektiv kundeservice angående produktrelaterte spørsmål, leveringstider, butikker, kontaktinformasjon og åpningstider, med mer. Dette gjør det mulig for kundene å få rask hjelp døgnet rundt uten økt belastning på kundeserviceavdelingen.
 • Flerspråklig kundeservice
  Kanskje har bedriften din kunder over hele verden? Med AI kan dere tilby kundeservice på alle språk, noe som bidrar til bedre kundekommunikasjon og service.


HR og personaleadministrasjon

 • Personalspørsmål og onboarding av nye ansatte
  Ved å implementere AI-funksjonalitet på bedriftens intranett kan personalet raskt og enkelt få svar på spørsmål knyttet til HR, som retningslinjer for feriedager, sykefravær, ferieforespørsler med mer. Dette kan også være til hjelp ved opplæring av nye ansatte, noe som både fremskynder og forenkler introduksjonsprosessen, og letter arbeidsbyrden for HR-avdelingen.
 • Flerspråklig HR
  Kanskje har bedriften din ansatte som er spredt over hele verden? Med AI kan du gi svarene til de ansatte på personaleadministrative spørsmål og materiale for retningslinjer og retningslinjer på alle språk, noe som forbedrer opplevelsen for personalet.

Kom i gang med AI i din virksomhet!

Vil du ta din virksomhets kundeservice og databehandling til et helt nytt nivå? Nå har du sjansen til å gjøre det med twoday AI Agent! Og det beste av alt? Vi har nå en kampanje hvor du får 3 timer med workshop for kun 4000 kroner!

Kampanjetilbud: 3 timer workshop med twoday AI Agent

 

Relaterte artikler