Skip to content
twoday

Sømløs overgang og økt effektivitet for Sport Holding

Kundecase

Sport Holding sto ovenfor utfordringer knyttet til fragmentert rapportering i ulike datavarehus. De trengte hjelp til å forbedre sin rapporteringsstruktur, og valgte å samarbeide med oss i twoday.

 

Utfordringen: fragmentert og spredt rapportering

Med over 375 fullsortimentsbutikker og spesialbutikker, samt oppkjøp av flere merkevarer, opplevde Sport Holding en utfordrende situasjon der rapporteringen var fragmentert og spredt i ulike datavarehus knyttet til hvert konsept. Sport Holding innså behovet for en samlet dataplattform som kunne håndtere den spredte rapporteringen fra ulike butikker og konsepter. Målet var å samle all data i en felles dataplattform for å muliggjøre konsolidert rapportering på tvers av alle butikkene og konseptene.

Design uten navn (1)

Løsningen: TimeXtender og Qlik SaaS

Sport Holding valgte TimeXtender som sentralt datavarehus og gjennomførte deretter visualiseringsarbeid i Qlik på det etablerte datavarehuset. En betydelig overgang fra fysiske servere til Qlik SaaS markerte en viktig milepæl i deres rapporteringsstruktur.

Konverteringen av eksisterende rapporter fra Qlik View og Qlik Sense til Qlik SaaS ble et nøkkelmoment, og dette tillot Sport Holding å effektivisere regnskaps- og butikkrapporteringen på en mer tilgjengelig plattform.

Timextender-logo-color

Resultatet: enhetlig og pålitelig datarapportering

Implementeringen av TimeXtender-datavarehuset og Qlik SaaS har gjort at Sport Holding nå har oppnådd enhetlig og pålitelig datarapportering. Den konsoliderte tilgangen til alle datakilder har ikke bare forenklet arbeidet for servicekontoret og økonomiavdelingen, men har også erstattet tidkrevende manuelle prosesser med en sømløs tilgang til pålitelige data, tilgjengelig på ett sted.

I tillegg til Qlik-rapporteringen har Sport Holding implementert SSAS, som muliggjør enkelt datauttak rett inn i verktøy som Excel. Dette har ført til en mer effektiv analyse og uttrekk av data.

Sømløs overgang og økt effektivitet

Den nye datavarehusløsningen har gjort det mulig å samle og konsolidere data på tvers av alle konseptene. Denne effektive tilnærmingen har ikke bare forenklet rapporteringsprosessen, men også frigjort verdifull tid for de ansatte. Resultatet er en sømløs tilgang til pålitelige data og forbedret analysekapasitet. En felles dataplattform for alle konseptene gir også en felles sannhet.

Prosjektet med Sport Holding har vært banebrytende innen bruken av TimeXtender for å samle kilder på et så stort omfang.

To mennesker sitter og jobber

"På veien til å bli enda mer datadrevne er det viktig å ha en dynamisk dataplattform i bunn, som krever lite forvaltning og er driftssikker, slik at man kan bruke interne ressurser på aktiviteter som er mer verdiskapende enn drift og forvaltning" 

- Stian Dybdahl, Data Integration & Analytics Specialist i Sport Holding

 

twoday

Vil du vite mer om å bytte forretningssystem?

twoday er en av Nordens ledende aktører innen Business Intelligence, avansert analyse, datahåndtering og dataintegrasjoner. Kontakt oss ved å fylle ut skjemaet under, så finner vi et tidspunkt som passer deg!

Trine Bjertnæs

Head of Sales
trine.bjertnas@twoday.com
995 72 995