Skip to content

twoday ønsker 122 nye ansatte velkomne som aksjonærer i selskapet

twodays aksjeprogram for ansatte er et populært initiativ, og ved siste investeringsrunde kunne selskapet ønske ytterligere 122 ansatte velkomne som aksjonærer. Det betyr at nesten 1.000 medarbeidere – tilsvarende omtrent 40 prosent av de ansatte – eier aksjer i selskapet.
21. mai 2024 twoday
Administrerende direktør i twoday - Kristin Nyberg

Da CVC Capital Partners kjøpte selskapet som i dag heter twoday, var en del av avtalen at twodays ansatte skulle ha muligheten til å bli aksjonærer. Ved første anledning til å kjøpe aksjer, våren 2023, valgte 800 ansatte å benytte seg av muligheten.   

twoday avsluttet nylig den siste investeringsrunden av aksjeprogrammet, og her har 122 nye ansatte investert. Det betyr at nesten 1.000 ansatte i twoday nå er aksjonærer i sin egen arbeidsgiver. Det tilsvarer nesten 40 prosent av alle twodays 2.700 ansatte på tvers av Norden og Litauen.

– Det er fantastisk at så mange ønsker å bli en del av vårt aksjeprogram. For meg viser det at de ansatte tror på selskapets strategi, og ønsker å være en del av twodays reise i årene som kommer, forteller Kristin Nyberg, administrerende direktør i twoday Norge.  

Nyberg forteller om stor interesse fra sine norske kolleger, med totalt 201 investorer fra de norske kontorene. Det betyr at 44 % av norske ansatte har investert i selskapet.

Har rundet en halv milliard

Én gang i året har twodays ansatte muligheten til å bli en del av selskapets aksjeprogram. Her får ansatte også anledning til å kjøpe flere aksjer dersom de allerede er en del av programmet. 

For å gi flest mulig anledning til å investere i twoday, er det kun krav om ansettelse i minst seks måneder og en investering på minimum 3.000 euro. Utover det har hver enkelt ansatt muligheten til å bestemme størrelsen på beløpet de ønsker å investere. 

I den siste runden har de nye medeierne av twoday investert 17,5 millioner kroner, noe som betyr at de samlede ansattinvesteringene nå runder 650 millioner kroner totalt.

– Det har vært viktig for oss å utvikle et aksjeprogram der flest mulig får anledning til å investere. Derfor er minimumsbeløpet på 3.000 euro – et beløp vi faktisk ønsket å sette enda lavere, men som ikke var mulig av tekniske årsaker. Samtidig får ansatte som allerede er en del av aksjeprogrammet, mulighet til å øke sin eierandel med et minimumsbeløp på bare 500 euro. Slik åpner vi for at de ansatte kan øke sine investeringer år etter år, fortsetter Kristin Nyberg.

Få ønsker å selge

For twodays ansatte er det naturligvis også mulig å selge sin eierandel når investeringsrunden er åpen. Konklusjonen etter ett år er klar: Veldig få ønsker å selge sin aksjepost.  
 
– Vi ser at det kun er noen få som ønsker å selge sine aksjer. Faktisk var det kun åtte ansatte på tvers av alle landene som ønsket å selge sin eierandel. Det forsterker inntrykket av at ansattaksjonærene har tro på at investeringen vil kaste av seg i årene som kommer, avslutter Nyberg.

 

Vil du vite mer?
Kristin Nyberg  
Administrerende direktør i twoday  
991 68 779  
kristin.nyberg@twoday.com

Relaterte artikler