Skip to content

twoday med klar beskjed til NHO-sjefen: – Vi må fjerne frykten for ny teknologi

Oslo, 25. juni 2024 – Tirsdag var Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO, på besøk hos teknologiselskapet twoday. Almlid fikk oppleve hvordan teknologien ikke bare er ukomplisert og trygg, men også essensiell for fremtidens arbeidsliv og bærekraftige løsninger.
26. juni 2024 twoday Press Releases
twoday med klar beskjed til NHO-sjefen: – Vi må fjerne frykten for ny teknologi

– Teknologi og digitalisering er nøkkelen til å bygge fremtidens Norge. Kunnskapsarbeideren er sentral i denne utviklingen, og for at Norge skal være en kunnskapsnasjon, må de som styrer ha en grunnleggende forståelse for hvordan kunnskapsarbeidere jobber, uttalte Almlid.

Under besøket hos twoday fikk Almlid en innføring i hverdagen som teknolog, veiledet av data og AI-spesialistene Anne Holst-Dyrnes og Joachim Aae. De demonstrerte hvordan en enkel Raspberry Pi kan brukes til å måle fuktighet og temperatur for å optimalisere ventilasjon i bygninger. Et eksempel fra Oslo kommune viste hvordan sensorteknologi kan spare betydelige mengder energi og redusere karbonutslipp.

– Digitalisering skaper mer bærekraftige løsninger

Kristin Nyberg, administrerende direktør i twoday Norge, understreket viktigheten av digitalisering for å skape økt bærekraft.  

– Digitalisering gjør det mulig å redusere miljøavtrykket til våre kunder. For eksempel har Vy tusenvis av sensorer i sine togsett, som gir data og innsikt slik at togene kan kjøre mer miljøvennlig og togopplevelsen optimaliseres for både ansatte og reisende, fortalte Nyberg.

Ole Erik Almlid (NHO), Anne Holst-Dyrnes (twoday) og Joachim Aae (twoday).
Ole Erik Almlid (NHO), Anne Holst-Dyrnes (twoday) og Joachim Aae (twoday).

– Vi må fjerne hindringer for teknologiutvikling

Almlids besøk var også en anledning til å diskutere utfordringer knyttet til AI-adopsjon i Norge. Til tross for stadig mer tilgjengelig teknologi, opplever twoday at norsk næringsliv fortsatt er skeptiske til å ta den i bruk.  

– Praktisk bruk av AI er en øvelse i å gi slipp på kontroll. Vi må øke kompetansen både hos kundesiden og leverandørsiden, sa Nyberg.

Nyberg er opptatt av å fjerne hindringer for teknologiutviklingen i Norge.  

– Vi må få teknologi inn i skolen og utdanningsløpet tidlig, slik at flere ønsker å velge teknologi som studieretning. Forutsigbar skattepolitikk og mobilitet i arbeidsmarkedet er avgjørende for å tiltrekke de flinkeste folkene, sa Nyberg.

Administrerende direktør i Abelia, Øystein E. Søreide var også med på bedriftsbesøket hos twoday. Han kunne ønske twoday velkommen som ny medlemsbedrift i NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologivirksomheter. 

– Det var svært spennende å besøke twoday. Særlig tar jeg med meg enda flere gode argumenter for hvor skadelig regjeringens ekstraordinære økning i arbeidsgiveravgiften var. Nå forventer vi at regjeringen jobber for mer innovasjonsfremmende skattesystem, og bedre mobilitet i arbeidslivet, sa Søreide. 

Også NHO-sjefen stiller seg støttende til Nyberg. 

– Norsk næringsliv må forstå og støtte den teknologiske utviklingen som skal bygge fremtidens Norge. Fremtiden til norsk næringsliv er grønn, digital og internasjonal – og det er på høy tid at vi tar del i den reisen, avsluttet Almlid.

Øystein E. Søreide (Abelia), Kristin Nyberg (twoday) og Ole Erik Almlid (NHO).
Øystein E. Søreide (Abelia), Kristin Nyberg (twoday) og Ole Erik Almlid (NHO).

 

Vil du vite mer? 
Kristin Nyberg 
Administrerende direktør i twoday 
991 68 779 
kristin.nyberg@twoday.com 

Om twoday: twoday består av snart 3000 eksperter innen data og AI, programvareutvikling, digitale opplevelser og forretningsapplikasjoner. Tech-selskapet samarbeider med anerkjente private og offentlige virksomheter for å utvikle digitale løsninger, med dyp bransjekunnskap og ekspertise. twoday har 500 medarbeidere i Norge, fordelt på kontorer i Oslo, Ålesund, Trondheim, Ørsta og Kongsvinger. Administrerende direktør i twoday Norge er Kristin Nyberg. Besøk oss på twoday.no.

Relaterte artikler