Skip to content

Årets summer interns er på plass i twoday: – Studentene bidrar med reell verdi for kundene våre

Forrige uke kom årets summer interns på plass hos twoday. Gjennom sommeren skal de 14 studentene få prøve ut rollen som IT-konsulenter og jobbe i team med fire ulike kundeprosjekter.
19. juni 2024 twoday
Årets summer interns er på plass i twoday

– Vi heier på de unge talentene og ønsker å gi studentene mulighet til å få relevant arbeidserfaring. For at flere skal velge teknologi som karrierevei, ser jeg det som vårt ansvar å tilrettelegge for at flere får prøve seg som teknologer i faktiske kundeprosjekter, sier Kristin Nyberg, administrerende direktør i twoday.

Nyberg opplever sommerjobb-programmet vel så lærerikt og verdifullt for studentene som det er for twoday og deres kunder.

– Studentene bidrar med mye god inspirasjon og kunnskap til oss som selskap, og med reell forretningsverdi for kundene våre, sier Nyberg.

Klar for en lærerik sommer

twoday hadde over 700 søkere til årets summer internship-program. Maria Hafsahl Karlsen var én av dem som sikret seg en plass. Hun valgte sommerjobb i twoday fordi hun har hørt fra studievenner at det er et godt sted å jobbe. 

– Studievenner som tidligere har hatt sommerjobb i twoday har sagt at det er et godt og sosialt arbeidsmiljø, noe jeg synes er viktig. I tillegg jobber twoday med store og spennende kunder, så det er et sted jeg kan lære mye gjennom å jobbe med faktiske, relevante prosjekter og problemer underveis, forteller Karlsen. 

Hun forteller at førsteinntrykket har bekreftet nettopp det, og hun har allerede funnet sin favorittdag i uka. 

–  Vi har hatt en super første uke. Vi ble godt tatt imot, med god informasjon og introduksjon av prosjektene. Jeg føler at vi allerede har blitt en del av twoday, og jeg trives godt her. Vaffeltorsdag er allerede en hit, sier Karlsen. 

Maria Hafsahl Karlsen tar en pause med foosball

Maria Hafsahl Karlsen

Får teste reelle prosjekter i privat og offentlig sektor

twoday har hatt summer internship-program i en årrekke. Programmet er designet for å gi studentene er forsmak på en karriere som IT-konsulent og gi dem relevant arbeidserfaring. Derfor får de prøve seg på reelle kundeprosjekter.  

Årets summer interns i twoday skal jobbe i fire ulike prosjekter:

  • Helsedirektoratet: Sommerstudentene skal hjelpe Helsedirektoratet med å lage en løsning for å gi universiteter en raskere mulighet til å drive opplæring av leger, sykepleiere og annet helsepersonell. 
  • Brønnøysundregistrene: Her skal de effektivisere prosessen med å gi eksterne aktører tilgang til å hente ut data fra løsøre- og ektepaktregisteret.
  • Espira: Studentene skal forbedre kvalitet og effektivitet hos barnehagekjeden Espira. De skal lage en dynamisk nettside som gir barnehagelederne bedre oversikt over data, som antall barn i barnehagen, økonomi, ansattes fravær og foreldres tilfredshet.
  • Bilforhandlernes Utviklingssenter: Her er målet med årets sommerprosjekt å utvikle en mobilapp som beskriver og klassifiserer skader på bil, ved hjelp av skyteknologi og maskinlæring.

Studentene deles inn i team som får planlegge og gjennomføre utviklingsprosessen på egen hånd, med god hjelp fra erfarne kollegaer. Tilbakemeldingene fra kunder er at de er svært fornøyde med det sommerstudentene leverer og at de tilbyr stor verdi i prosjektene.

Kristian Johansen er en av sommerstudentene. Han skal jobbe på prosjekt hos Helsedirektoratet og er spent på hva sommerjobben har vi vente.

– Jeg gleder meg til å starte med prosjektet vårt, det virker utrolig spennende. I forkant av oppstart ble jeg spurt om hva jeg kunne tenke meg å jobbe med i sommer. Da svarte jeg at jeg ville jobbe med .NET, ettersom jeg aldri har rørt det tidligere, men har lyst til å lære meg det. Prosjektet jeg skal jobbe på skal bruke .NET som backend, så det er jeg sykt fornøyd med, forteller Johansen.

 

Vil du vite mer?
Kristin Nyberg
Administrerende direktør i twoday
991 68 779
kristin.nyberg@twoday.com

Relaterte artikler