Skip to content

Dynamics 365 Customer Service 

Dynamics 365 Customer Service er en løsning for kundehåndtering (CRM) fra Microsoft, skreddersydd for å optimalisere kundestøtte og service. Løsningen gir en enhetlig plattform for å håndtere kundeinteraksjoner, henvendelser og saksbehandlinger. Dynamics 365 Customer Service utnytter intelligente innsikter, automatisering og flerkanalsfunksjoner for å levere gode kundeopplevelser, som fremmer lojalitet og tilfredshet.

Dynamics 365 logo

Kundeservice til nye høyder

Å velge Dynamics 365 Customer Service betyr å løfte deres kundeservice til nye høyder. Med funksjoner som AI-drevne chatbots, intelligent ruting og selvbetjeningsportaler, gir Dynamics 365 Customer Service virksomheter muligheten til å tilby rettidig, personlig støtte på tvers av ulike kanaler. Det muliggjør rask løsning av saker, reduserer responstider og sikrer en konsistent og positiv kundeopplevelse, noe som forbedrer total kundetilfredshet og lojalitet.

Hvorfor twoday? 

twoday er ekseperter på å implementere Dynamics 365 Customer Service. Vårt team har dyptgående kompetanse om Microsofts forretningsløsninger og en dokumentert historikk med vellykkede CRM-implementeringer. Vi samarbeider tett med ditt kundeserviceteam for å forstå spesifikke arbeidsflyter, mål og unike forretningskrav. Med twoday får du ikke bare tilgang til en kraftig kundeserviceløsning, men du drar også nytte av et strategisk partnerskap som er forpliktet til å optimalisere Dynamics 365 Customer Service for økt effektivitet og kundetilfredshet innenfor din organisasjon.

To menn sitter og ser på en PC-skjerm sammen

Business Applications

Ønsker du å ta driften din ett steg videre? Samarbeid med oss for å implementere forretningsapplikasjoner som ikke bare reduserer kostnader, men også øker effektiviteten. Med våre løsninger for salg, markedsføring, kundeservice og mer, hjelper vi deg til å nå dine forretningsmål.

Tre mennesker står ute og prater
twoday

Kontakt oss

Snakk med oss om Microsoft Dynamics 365 Customer Service! Fyll ut skjema: