Google Ads på 1-2-3-4!

Lurer du på hvordan din nettside kan bli synlig i Googles søkeresultater? Du har kanskje sett en konkurrents produkter øverst i shopping-karusellen? Hvordan får de produktene sine inn der? Det er Google Ads. La oss forklare dét, og hvilke andre muligheter du har, nærmere!
12. apr Kristina Juul Jørgensen

Kort og enkelt er Google Ads et annonseringsverktøy som lar deg vise annonser til potensielle kunder i Google søkeresultater og andre nettsteder som er med i Google Display-nettverket. En Google Ads-annonse kan bestå av tekstannonser, bannerannonser, display- eller videoannonser. 

Google Ads kan hjelpe deg å øke kundebase, salg og å tiltrekke relevant trafikk til nettstedet ditt. Og det vil vel de fleste! Ved å annonsere på Google, vil du være synlig for dem som søker etter produkter eller tjenester du tilbyr, og det passer både for store, globale bedrifter, men også for mindre bedrifter med et mer lokalt nedslagsfelt.

Se webinar: Hvordan kommer du i gang med Google Ads?

1. Målretting

Med Google Ads kan du se hvor mange som ser annonsene dine, hvor mange som klikker på dem, hvor mange som ringer deg, og hvor mange salg annonsene dine genererer. Verktøyet gir mange muligheter for målretting og kontroll, for eksempel å målrette mot brukere som har forlatt nettstedet ditt uten å kjøpe noe, mot spesifikke geografiske lokasjoner, aldersgrupper, og interesser.

2. Budsjettkontroll

Du kan styre hvordan du ønsker å bruke pengene dine. Det er ingen fastpris, og det er dine målsetninger og din konkurransesituasjon som påvirker hvor mye du bør bruke. Du betaler kun når noen klikker på annonsen din! 

 

3. Ulike, effektive annonseformater

Du kan velge mellom flere annonseformater for å nå målgruppen din, som annonser på YouTube, Gmail, og over 2 millioner nettsider i Google Display-nettverket, i tillegg til i Google søk. 

4. Resultater i sanntid

Og til slutt, du trenger ikke å vente til kampanjen er ferdig for å se effekten av annonseringen. Resultatene oppdateres kontinuerlig, så du kan gjøre justeringer underveis for å få mest mulig ut av annonsebudsjettet ditt.

Les mer: Vi hjelper deg i gang med Google Ads!

Du kan selvsagt sette opp annonsekonto og begynne jobben på egen hånd, men ønsker du et profesjonelt arbeid, er det virkelig å anbefale å bruke en markedsfører. En markedsfører har erfaring og dybdekunnskap som kan løfte annonseringen noen hakk opp fra hva man kanskje kan selv. Det vil også kunne være tidsbesparende for deg eller markedsavdelingen din. 

Vår prosess

Før du kan gå i gang med annonseringen, bør du gjennomføre en søkeordsanalyse. Enkelt forklart er dette en omfattende analyse som kartlegger aktuelle søkeord som ofte brukes av dine potensielle kunder. Derfra kan vi kategorisere og sette en prioriteringsliste. 

Videre setter vi opp Google Ads-kontoen, utvikler og tilpasser en passende kontostruktur og konfigurerer innstillinger. I tillegg setter vi opp ønskelig og anbefalt sporing av trafikk fra nettstedet ditt via et analyseverktøy. 

For videre drift av kontoen kreves det kontinuerlig tilpasning og justeringer av annonseringen, for å opprettholde og forbedre resultater. Vi rapporterer også jevnlig med innsikt i hvordan annonseringen presterer, og kommer med konkrete anbefalinger over aktuelle tiltak man kan gjøre for å prestere bedre. 

Vil du vite mer?

Se webinaret med rådgiver Sigbjørn om Google Ads.

Til webinaretGoogle ads On Demand - metabilde


Høres Google Ads ut som noe som passer for dere?

Send avgårde et kontaktskjema eller ring oss, så setter vi dere i gang!

 

Relaterte artikler