Skip to content

Kjære tech-kvinne, vær en rollemodell for neste generasjon

Å bygge morgendagens samfunn er et altfor stort ansvar til at kun deler av befolkningen skal ha en påvirkning. Teknologi for ulike behov bør derfor bygges av mennesker som forstår disse behovene – med andre ord en mangfoldig arbeidsstyrke
17. feb Helene Rognskog

Hvem skal bygge morgendagens samfunn?

Økt mangfold har en rekke fordeler for virksomheter og øker sjansene for å lykkes. I twoday setter vi mangfold høyt på agendaen, og som IT-konsulentvirksomhet har vi en spesielt viktig rolle når det gjelder kjønnsbalanse i en tradisjonelt mannsdominert bransje.

– Vi som teknologer har et ansvar for å bruke vår kompetanse til å utgjøre en forskjell for samfunnet. Å bygge morgendagens samfunn er et altfor stort ansvar til at kun deler av befolkningen skal ha en påvirkning. Teknologi for ulike behov bør derfor bygges av mennesker som forstår disse behovene – med andre ord en mangfoldig arbeidsstyrke, sier Kristin Nyberg, administrerende direktør i twoday Norge.

Kristin R. Nyberg

Kristin Nyberg er administrerende direktør i twoday Norge. Hun er en forkjemper for kjønnsbalanse i selskapet og i bransjen. 

Sammen kan vi øke kvinneandelen i tech

Et av våre tiltak for økt mangfold og bevisstgjøring i twoday er å være partner av ODA-Nettverk, som er Nordens ledende nettverk for mangfold i tech. Målet med partnerskapet er å sammen fremme teknologi som en attraktiv karrierevei for kvinner og øke andelen kvinner i tech til 40 prosent.

Ifølge ODA har kvinneandelen i IKT i Norge økt fra 17 prosent i 2016 til 29 prosent i 2019. Hos oss i twoday har vi sett en lignende utvikling, og vi har i dag en kvinneandel på i overkant av 30 prosent, en andel vi strategisk jobber med å øke.

“Å bygge morgendagens samfunn er et altfor stort ansvar til at kun deler av befolkningen skal ha en påvirkning.”

Løft frem kvinnelige rollemodeller

I fjor ble Kristin Nyberg kåret til en av de 50 fremste tech-kvinnene i Norge i Abelia sin årlige kåring. Nå er hun også på listen over etablerte tech-ledere. Å ha synlige rollemodeller, slik som Kristin og andre kvinnelige tech-profiler, er viktig for å få flere kvinner inn i bransjen og at flere kvinner ønsker å bli.

Et tiltak vi i twoday har gjort for å skape flere rollemodeller er å bli partner med STEM Rollemodell, hvor formålet er å inspirere unge til å velge studier innen realfag og teknologi. Kristin har selv vært STEM rollemodell, og sier det er svært givende å få besøke skoler for å inspirere elever til å velge realfag.

– Uten kvinnelige rollemodeller innen teknologi kan det være vanskelig for andre kvinner å forestille seg selv i en bransje som ofte identifiseres med mannlig ledelse og stereotypier. Jeg tror at synlige kvinnelige rollemodeller kan føre til et skifte i disse oppfatningene, og teknologiselskaper har derfor et ansvar for å promotere sine kvinnelige ansatte både i og utenfor organisasjonen, sier Kristin.

I twoday har vi en flat struktur og en kultur hvor vi løfter hverandre opp. Vi gir utviklingsmuligheter og ansvar, vi står opp for hverandre og heier hverandre helt til topps. Med dette håper vi å skape et morsommere og mer inkluderende arbeidsliv.

Kristin avslutter med en oppfordring til alle kvinner der ute.

– Jeg har lyst til å komme med en liten oppfordring til alle kvinner der ute. Det er små ting vi alle kan gjøre for å skape et større mangfold i hverdagen vår. Vi kan løfte hverandre frem, være bevisst på valg av rollemodeller og sørge for å stå opp for hverandre og heie hverandre frem. Da er det morsommere for alle, hvis vi får et mer inkluderende arbeidsliv.

Se hele intervjuet med Kristin i forbindelse med kåringen av Norges 50 fremste tech-kvinner 2022.

Vil du bli en del av et inkluderende arbeidsmiljø i twoday?

Bli en del av vårt team - ledige stillinger

Relaterte artikler